23948sdkhjf

Øko-salg vokser i Rema 1000

Rema 1000 har for 12. år i træk tocifret vækst i salget af økologiske fødevarer. Nye øko-varianter og et bredere folkeligt gennembrud er med til at øge kædens øko-salg i 2018 med mere end 20 procent.
Udviklingen i det økologiske salg i Rema 1000 fortsætter sin fremgang. I 2018 øgede discountkæden salget med mere end 20 procent. Ovenikøbet efter 11 år med tocifrede vækstrater. Kædens generelle vækst i omsætningen landede på 11 procent i 2018, og dermed vokser økologien altså i dobbelt tempo sammenlignet med kædens generelle vækst. Øko-salget går både frem i de 23 butikker, der åbnede i 2018, og i de eksisterende mere end 300 butikker, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

- Flere og flere af vores kunder tager det økologiske valg, når de har mulighed for det. Det handler om at gøre det tilgængeligt og gøre prisen attraktiv. Vi oplever en generel tendens til, at vores kunder er blevet mere bevidste i deres indkøb – de er mere opmærksomme på at tage klima- og miljøvenlige forbrugsvalg. Når vi samtidig kan holde priserne på et fornuftigt niveau, bliver flere og flere klar til at gå øko-vejen, siger Anders Jensen, indkøbs- og marketingdirektør i Rema 1000.

Mere økologi fra Gram Slot
Det økologiske sortiment i Rema 1000 tæller i dag 344 varenumre, hvoraf de 24 produkter stammer fra kædens økologiske landbrug Gram Slot i Sønderjylland. Det leverer økologiske kvalitetsvarer som mælk, yoghurt, mel, havregryn, müesli og kartofler til Rema 1000. Kæden forventer at introducere nye varianter fra slottet, der er Danmarks største økologiske landbrug.

Den store fremgang i øko-salget glæder Henrik Hindborg, der er markedschef for detail i Økologisk Landsforenings markedsafdeling:

- Økologi har i mange år haft vind i sejlene takket være kæder som Rema 1000, der har gjort økologien tilgængelig for den almindelige dansker med velvalgte varer til fornuftige priser. Analyser fra GFK viser, at Rema 1000 suverænt er den kæde, der sælger mest økologi til småbørnsfamilierne. Det er jo glædeligt, at nye generationer får smag for økologi i en tidlig alder, siger Henrik Hindborg.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125