23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Se formiddagsprogram for konference om Sundhedsfremme og Sygdomsforebyggelse

Tilmeld dig konferencen den 12. november 2024, hvor du kan høre om forskning og rådgivning, som fremmer sundhed og forebygger sygdom. Deadline for tilmelding er den 10. november, og det er gratis at deltage. Se programmet for dagen, som både omfatter foredrag, stande og rundvisninger.

Forbrugerne går i stadigt stigende grad op i deres sundhed, og man kan da heller ikke åbne et magasin eller nyhedsmedie uden at finde artikler med råd om at spise sundt, motionere mere og i det hele taget leve sundere. Efterspørgslen efter sunde og sikre fødevarer stiger fortsat. Samtidig bliver flere og flere ramt af infektionssygdomme, kostrelaterede sygdomme – som diabetes, overvægt og hjerte-kar-sygdomme – og kemikaliepåvirkninger kan føre til kræft og true vores evne til at få børn. Forskning, som fremmer sundhed og forebygger sygdomme, er derfor utroligt vigtigt.

Den 12. november 2024 kan deltage i en konference om sundhedsfremme og sygdomsforebyggelse. Det er gratis, men kræver at du tilmelder dig senest den 10. november. Programmet er opdelt i to afdelinger:

Første del foregår i Oticonsalen i Bygning 107 med en række spændende oplæg. Se programmet for første del nedenfor.

Anden del foregår i Biosfæren i Bygning 202 som en Health Fair med forskellige samtidige aktiviteter: Gå i dialog med instituttets forskere og rådgivere ved stande, hør flere korte oplæg eller deltag i unikke besøg til nogle af DTU Fødevareinstituttets laboratorier for at lære mere om instituttets arbejde med at fremme sundhed og forebygge sygdomme. 

Konferencen er især relevant for fagpersoner i fødevarevirksomheder, brancheorganisationer, forskningsinstitutioner (bl.a. andre DTU-institutter), myndigheder, sundhedsprofessionelle og fødevarestuderende. Journalister er også velkomne. 

Det er gratis at deltage i konferencen, som er støttet af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen samt Food & Bio Cluster Denmark.

Tid 

Tirsdag den 12. november 2024 kl. 9-16. Registrering og kaffe fra kl. 8.30. 

Sted

Kl. 9.00-12.30
Oticonsalen 
Bygning 107
Anker Engelunds Vej 
2800 Kgs. Lyngby   

Kl. 12.30-16.00
Biosfæren
Bygning 202
Henrik Dams Allé
2800 Kgs. Lyngby

Formiddagens program

8.30 - Registration and coffee

9.00 - Welcome, Head of DTU National Food Institute Tine Rask Licht, Promoting health: Diet and dietary components 

Dietary health and environmental impact - current status and future possibilities
Professor Elinor Hallström, DTU National Food Institute

New strategies to prevent obesity
Senior Researcher Gitte Ravn-Haren and Senior Researcher Rikke Andersen, DTU National Food Institute

Probiotic intake during pregnancy modulates offspring neurodevelopment and behavior
Professor Ioannis S. Chronakis, DTU National Food Institute

Substrate availability and dietary fibre regulate tryptophan metabolism by gut microbes
Researcher Anurag Kumar Sinha, DTU National Food Institute

Plants achieved by New Genomic Techniques: the benefits, the concerns, and the regulation
Senior Officer Agnieszka Podolska-Charlery, DTU National Food Institute

10.30 - Break

11.00 - Key note: Food cultures in meat and other ready to eat food products: latest innovation, Director Applied R&D Veronique Zuliani, Novonesis, Preventing diseases: Minimizing dietary risks

Should we rotate between biocides in the food industry?
Researcher Martin Laage Kragh, DTU National Food Institute

Monitoring and prediction of antibiotic resistance in animals in Denmark
Associate Professor Håkan Vigre, DTU National Food Institute

Chemicals and sex differentiation: not always a good mix
Professor Terje Svingen, DTU National Food Institute

Key Note: Awaiting title and speaker
The Danish Veterinary and Food Administration

Programme – second part

12.30 - Lunch and networking in Building 202, the Biosphere

13.00-16.00 - Health Fair 

Tilmelding

Det er gratis at deltage i konferencen. På grund af begrænset deltagerantal og forplejning er tilmelding nødvendig senest søndag den 10. november 2024. 

Kontakt

food@food.dtu.dk for spørgsmål om konferencen.

DTU Fødevareinstituttet
Henrik Dams Allé
Bygning 202
2800 Kgs Lyngby
Lyngby-Taarbæk Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30060946

Kontaktperson

LHK
Lene Hundborg Koss
lehk@food.dtu.dk

Send til en kollega

0.032