Økologi steg med 30 pct. i 2016
Forbrugerne efterspørger økologi i stigende grad, og det kan landbruget mærke.
Efterspørgslen er så markant, at der er begyndende mangel på danskproducerede økologiske varer - også selvom 1.132 landmænd har søgt om at udvide deres areal i 2016. Heraf var 450 helt nye økologer.
- Fortsætter den nuværende efterspørgsel fra landbruget på økologisk foder fra DLG, skal der omlægges arealer svarende til 30.000 tons afgrøder i 2017. Vores største udfordringer er at skaffe nok råvarer og korn til den stigende efterspørgsel på økologiske varer, og derfor er vi i høj grad interesseret i at komme i kontakt med flere økologiske planteavlere, fortæller Henrik Kløve, chef for økologi hos DLG.
Den økologiske fødevareproduktion er i dag i rivende udvikling. Danmark har den største økologi-markedsandel i verden, og salget af økologiske fødevarer er vokset markant i landets supermarkeder. Det er især økologiske mejeriprodukter, æg, havregryn og mel, som vi kommer i indkøbskurven, men også visse typer af frugt og grønt.
DLG offentliggør en samlet status på økologi, en ny strategi og resten af årsrapporten i morgen, tirsdag den 21. februar, på deres hovedkontor på Axelborg i København.