23948sdkhjf

MadMarked vil konkurrere med supermarkederne

Under overskriften ”Lokale fødevarer til lokale borgere” åbner MadMarked sin første butik på Præstø havn 1. maj 2013.
Fødevareiværksætter og indehaver af Kostkompagniet, Birgitte Escherich, åbner den 1. maj en ny, bæredygtig og sund fødevareforsyning i Danmark.

Idéen er at skabe et lokalt samlingssted for dagligvarer med fokus på høj sund kvalitet, store smagsoplevelser og bæredygtige produktionsforhold – til samme priser som i supermarkederne. Birgitte Escherich lægger vægt på, at det skal være muligt at vælge kvalitet uanset pengepung.

- Ved at spare på transport, emballage, lagerhaller, administration, ompakning og ikke mindst madspildet, er det lykkedes os at holde priserne på et leje, der matcher supermarkederne, forklarer fødevareiværksætteren.

Nærhed i højsædet
Ud over altid et bredt udvalg af friske grøntsager, der lige er trukket op af jorden, vil sortimentet også omfatte friskslagtet kød og fjerkræ, oste, pølser, røgvarer, mejeriprodukter, friskbagt brød og kage.

Hos Præstø MadMarked arbejder man ud fra et nærhedsprincip i form af fire geografiske leveringskriterier: Den lokale råvare, den regionale råvare, den danske råvare og den udenlandske råvare, der ikke kan dyrkes i Danmark.

Eksempler på råvarer, der opfylder det fjerde kriterium, er fx kaffe, te, vanilje og appelsiner.

Vil madspildet til livs
Birgitte Escherich er som frivillig Rådgiverpanelmedlem i forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad meget optaget af begrænsningen af madspild - et område, Præstø MadMarked vil arbejde aktivt med.

Det sker blandt andet ved selv at forarbejde sin egen produktlinje med friske tilberedte salater, færdigretter, sommer-isbod og kolonialvarer som syltevarer og marmelader. Men, også at udvikle en teknologi sammen med Stop Spild Af Mad og Aalborg Universitet.

Vil søsætte aktiviteter
Ud over selve butikken vil Præstø MadMarked også søsætte en række aktiviteter i lokalområdet for alle, der har lyst til at bidrage, producere og spise. Fra avlere og kogekoner, folk med gode opskrifter, nye producenter, hverdagsforbrugeren til institutioner og foreninger.

Et tæt samarbejde, der skal styrke den lokale tilknytning til nærsamfundet. Desuden vil Ålborg Universitet følge med på sidelinjen og forske i den nye type fødevareforsyning til forbrugere .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14