23948sdkhjf

Kendt erhvervsmand involveret i ny konkurs

Han stod i spidsen for vindmølleselskabet Skykon, som i 2010 gik konkurs med en milliardgæld. Tre år senere blev han begæret personligt konkurs.

Siden kastede Jesper Øhlenschlæger sig over kryptovalutaer med firmaet Blockchain Nordic, som også gik bankerot. Her havde han ifølge kurator bl.a. brugt firmaets penge på restaurantbesøg, dyre vine og tømrerarbejde på hustruens sommerhus.

Nu er den kontroversielle erhvervsmand igen i søgelyset.

Jesper Øhlenschlægers navn er dukket op i en redegørelse, som kuratoren i konkursboet efter netbutikken Bilablau har sendt til kreditorerne, og som RetailNews har fået aktindsigt i.

Bilablau, der var en af landets største medlemsklubber, gik sidste år pludseligt konkurs. Efterfølgende har det vist sig, at ejer og direktør Joey Mike Nielsen løbende brugte firmakortet til private indkøb og flere gange foretog store overførsler til sig selv.

Overførte millioner til børnene

Ifølge officielle registre har erhvervsmanden Jesper Øhlenschlæger ingen tilknytning til Bilablau. Men sandheden er, ifølge kurator, at Øhlenschlæger var dybt involveret i driften af Bilablau og dermed udgjorde en del af ledelsen.

Samtidig viser det sig, at en del af Bilablau-kundernes penge havnede på en konto relateret til Jesper Øhlenschlæger.

I perioden maj 2020 til juli 2020 blev der overført 2,2 mio. kr. til selskabet Familia Invest ApS, som Jesper Øhlenschlægers fire børn står som ejere af. Der var tale om ”en bevidst viderekanalisering af Bilablaus midler,” skriver kurator.

Kurator har krævet pengene tilbagebetalt. Det førte kun til, at Jesper Øhlenschlæger indsatte sig selv som ny direktør i Familia Invest og ugen efter fratrådte, hvorefter Familia Invest stod uden ledelse og blev sendt til tvangsopløsning ved Skifteretten i Horsens.

- Det er derfor kurators vurdering, at et muligt krav mod Familia Invest ApS ikke skal forfølges yderligere, står der i cirkulæreskrivelsen.

Afviser alt

I en mail til RetailNews skriver Jesper Øhlenschlæger, der er bosat i Storbritannien, at han ikke var en del af ledelsen i Bilablau, men kun tilknyttet som konsulent i en kort periode. Han afviser også, at der blev overført 2,2 mio. kr. til Familia Invest ApS.

- Det er mine bemærkninger. Det kan ikke betale sig, at du retter henvendelse til mig igen, da jeg ikke ønsker at udtale mig til journalister, skriver Jesper Øhlenschlæger i mailen.

Det er ikke første gang, at selskabet Familia Invest omtales. Det skete også i 2019 i forbindelse med konkursen i kryptovalutafirmaet Blockchain Nordic, som Jesper Øhlenschlæger stod bag.

Her overførte intetanende investorer penge til en konto i præcis samme selskab.

Snuppede forsikringspenge

Sagen om Bilablaus konkurs involverer en lang række mistænkelige overførsler, sjusk med regnskaber og private indkøb på firmaets regning. Men også et nordjysk forsikringsselskab er nævnt.

Da Bilablau i juni sidste år indgik forlig med Thisted Forsikring i en forsikringssag, havnede beløbet nemlig heller ikke på Bilablaus konto. I stedet blev der overført 325.000 kr. til Familia Invest og 150.000 kr. til selskabets daværende direktør Nicholas Weiling Laursen.

Derudover blev der overført 150.000 kr. fra Bilablau til Susi Skovbjerg Øhlenschlæger, der er Jesper Øhlenschlægers hustru. Alt sammen bevidst viderekanalisering af Bilablaus midler, mener kurator.

Jesper Øhlenschlæger har ikke ønsket at kommentere overførslerne. Han vil heller ikke redegøre for sin relation til Bilablaus ejer og direktør, Joey Mike Nielsen. De er ellers fortsat forbundet.

Nye selskaber

Få måneder før konkursen i Bilablau blev der på Violvej i Ry oprettet et nyt selskab ved navn Inkos ApS. Bag selskabet stod Jesper Øhlenschlæger og Joey Mike Nielsen.

Samme dag stiftede Jesper Øhlenschlæger selskabet Familia Invest II ApS – på selv samme adresse. Han har ikke ønsket at svare på, hvad det er for to selskaber.

Kuratoren i Bilablaus konkursbo har indstillet til, at Jesper Øhlenschlæger idømmes konkurskarantæne. Det skete også i forbindelse med konkursen i Blockchain Nordic.

Konkurskarantæne betyder, at en person i en periode – typisk tre år - får forbud mod at deltage i ledelsen af en virksomhed, hvor personen ikke hæfter personligt og ubegrænset for dens forpligtelser.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094