23948sdkhjf

Bone’s fik ret: Skal alligevel ikke kyle salatbaren ud

Fødevarestyrelsen bøjer sig i sag om tonsvis af mad
De 24 restauranter i Bone's-kæden skal alligevel ikke hvert år kassere omkring 250 ton mad fra deres salatbar.

Det ligger fast efter at møde mellem Bone's og Fødevarestyrelsen, skriver Herning Folkeblad.

- Vi har haft en positiv dialog med Fødevarestyrelsen, og vi er glade for, at de nu giver os ret i, at der intet er galt med den måde, vi har drevet vores salatbar på, siger Bone's-direktør Jan Vinther Laursen til folkebladet.

Han mener, at fornuften har sejret, i og med at kæden ikke - som ellers krævet af Fødevarestyrelsen - skal smide alt indholdet i salatbaren ud hver aften ved lukketid. Nu kan Bone's fortsætte sin normale procedure med at sætte varerne på køl natten over.

Fødevarestyrelsen kom med sit påbud tidligere på året, efter at en kontrollant på besøg i restauranten i Kolding var blevet bekymret for, at bakterien listeria kunne forekomme i salatbaren. Påbuddet blev senere stadfæstet af Miljø- og Fødevareklagenævnet, men nu er det hele altså endt med, at Fødevarestyrelsen har bøjet sig.

Det sker ifølge Jan Vinther Laursen på baggrund af, at Bone's har fået udarbejdet "en række dyre undersøgelser" af eksperter - undersøgelser der viser, at der ikke er fare for listeria i salatbarerne.

Til Herning Folkeblad fortæller direktøren også, at kæden siden sagens begyndelse har haft 15 andre kontrolbesøg, og at det ikke en eneste gang er blevet nævnt som et problem, at maden opbevares på køl natten over og bruges igen dagen efter.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078