23948sdkhjf

Grænsekøbmænd om dåsepant-aftale: Det er diskriminerende

Momsen betales ikke tilbage
Mens miljøminister Kirsten Brosbøl og De Samvirkende Købmænd nu glæder sig over, at miljøministrene fra Slesvig-Holsten og Tyskland netop har skrevet under på aftalen om dåsepant, så er tonen noget anderledes hos Grænsekøbmændenes forening.

Foreningens formand Erik Holm Jensen mener nemlig, at ministrene nu har sat deres underskrift på noget, som er diskriminerende, skriver DR Syd i dag.

Erik Holm Jensen siger, at der vil være en forskel på den pris, man betaler for panten og den del af pant-prisen, man kan få igen, når man afleverer sine øl- og sodavandsdåser.

- Det, jeg mest tænker på, er, at forbrugerne skal betale 1,19 kroner i pant, og så får de udbetalt 1 krone. Det er klart diskriminerende, og det er i strid med EU-direktiver og EU-regulativer, siger Erik Holm Jensen til DR Syd og fortsætter:

- Deraf kommer der også nogle momsforhold, hvor man i Danmark vil have moms, selvom man ikke er berettiget til det, siger Erik Holm Jensen.

Dåsepant-aftalen kommer tidligst til at træde i kraft om tre år i 2018.

Og Erik Holm Jensen er sådan set indstillet på pant på øl- og sodavandsdåser, men det skal være under de rette betingelser, siger han.

- Siden 2008 har vi samarbejdet om en ikke-diskriminerende løsning for en dansk pant i grænsehandlen. Det vil sige, at vi er helt indstillet på, at der kan komme en dansk pant i grænsehandlen, men forudsætningerne må jo være, at den ikke er diskriminerende, og at den kan gennemføres uden at bryde nogle juraforhold, siger han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078