23948sdkhjf

Forbrugersager løses med forlig

Sager i Forbrugerklagenævnet ender ud med, at parterne finde en løsning
2014 var præget af, at en større del af sagerne i Forbrugerklagenævnet endte med, at parterne selv fandt en løsning, skriver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i en pressemeddelelse.

- I mange sager er forlig den bedste løsning. Det sparer alle parter tid og penge. Samtidig er et godt samspil mellem forbrugere og erhvervsdrivende en vigtig grundsten for velfungerende markeder, siger direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Agnete Gersing.

Af de 2.647 sager, som Forbrugerklagenævnet afsluttede sidste år, endte 1.214 sager med et forlig. Det svarer til 46 procent og er lidt højere end året før, hvor 41 procent af sagerne blev løst med et forlig.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens Forbrugerhotline besvarede samlet set 29.149 henvendelser i 2014 fordelt på 12.177 telefonopkald, 16.674 opkald på chat og 298 henvendelser i spørgsmål-svar på den offentlige forbrugerportal, forbrug.dk.

2014 var også året, hvor den nye forbrugeraftalelov trådte i kraft. Loven har især betydning for forbrugerne, når de handler på nettet. De nye regler betyder blandt andet, at forbrugere, som fortryder et netkøb, ikke nødvendigvis får det fulde beløb retur, hvis de har brugt varen, så den er forringet i værdi. Forbrugerklagenævnet ventes inden længe at træffe afgørelse i de første sager herom.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08