23948sdkhjf

Naturmælk og Is fra Skarø udvikler økologisk frozen yoghurt

I dag slår den helt nye yoghurt-isbar ‘Frost og Fnug’ dørene op i Bruuns Galleri i Aarhus. Her kan man få Danmarks første økologiske frozen yogurt, som er udviklet i samarbejde med Naturmælk og Is fra Skarø.
Det var ønsket om at skabe en frozen yoghurt-isbar i nordisk tradition og stil, på rene råvarer og med en varm atmosfære, der fik de to iværksættere Ole Christensen og Henrik Schmidt til at udvikle og grundlægge Frost og Fnug, som i dag åbner i Bruuns Galleri i Aarhus.

- I dag åbner vi dørene til den første isbar i landet, hvor man få en totalt økologisk yoghurt-is. Det har været meget afgørende for os, at kvaliteten og smagen er helt i top, og derfor har vi valgt at udvikle yoghurt-isen sammen med nogle dygtige, økologiske samarbejdspartnere. Og vi er stolte af resultatet, siger Henrik Schmidt.

De 12 typer økologisk yoghurt-is, som man kan vælge imellem hos Frost og Fnug, er fremstillet på økologiske mejeri Naturmælk, og isen er udviklet i samarbejde med Is fra Skarø, der er kendt for sine økologiske gourmet-is.

- Da jeg blev kontaktet af Ole og Henrik fra Frost og Fnug i maj, var det tydeligt for mig, at det var et interessant projekt for Naturmælk at blive partner i. De er begge to meget ambitiøse og visionære omkring at lave det bedste af det bedste - og det er lige i tråd med vores tankegang. Siden er det gået over stok og sten, og fredag i sidste uge var der is i alle haner. Jeg synes, vi alle kan være stolte af både produkterne, samarbejdet og den flotte præsentation, der nu er i butikken, siger Leif Friis Jørgensen, direktør i Naturmælk.

Amerikansk tradition på nordisk
Frozen yoghurt er oprindeligt en amerikansk tradition, der handler om at bygge sin egen is med valgfrie is-varianter, saucer og toppings. Ved at lave isen på yoghurt er den mere fedtfattig og mindre sukkerholdig end en klassisk is, og yoghurt-is kan derfor blive en mindre syndig dessert eller et sundt mellemmåltid, alt efter hvilke valg der tages.

- Vi ser en stigende trend på den danske madscene lige nu, hvor man selv ønsker at bestemme, hvad man spiser, og hvordan man sammensætter sin kost og sine spiseoplevelser. Med Frost og Fnugs yoghurt-is kan man netop selv bestemme, om det skal være et frisk og frugtig mellemmåltid med nødder og kerner, eller om det skal være en lækker is med krymmel og søde sager på toppen, siger Ole Christensen om konceptet.

Mens alle is-varianter hos Frost og Fnug er økologiske, vil der imidlertid være nogle ikke-økologiske toppings som slik og chokolade.

Landsdækkende inden året er omme
Åbningen i Bruuns Galleri den 7. november bliver samtidig startskuddet for lanceringen af Frost og Fnug som en landsdækkende kæde, der snart åbner den næste butik i København.

- Vi tror på, at Frost og Fnug er et koncept, som har bred appel til danskerne, og derfor vil vi også gerne være landsdækkende, forklarer Ole Christensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094