23948sdkhjf

Skipper om mulig formandsrolle: - Det vil ikke være nogen lille opgave

Pernille Skipper har allerede gjort sig overvejelser om en mulig fremtid som formand for Coop Amba, selvom valget først er til april

Begejstring. 

Det var Pernille Skippers umiddelbare tanke, da Coops Landsråds indstillingsudvalg første gang henvendte sig til den tidligere folketingspolitiker med en konkret forespørgsel. 

Pladsen som Coop Ambas formand står ledig fra slutningen af april, og her var hun én af de udvalgte, som udvalget havde sat sig i sigte. 

Hun blev prikket på skulderen "i en proces for noget tid siden", som hun beskriver det. 

Hvornår hun blev skulderprikket, vil hun ikke komme nærmere ind på - men hun siger dog, at "der også har været andre kandidater i spil". 

Ifølge RetailNews' oplysninger drejer det sig om et felt på mellem 15 og 20 personer, der i løbet af december sidste år og januar i år er blevet skrænket ind til én person - Pernille Skipper. 

- Jeg synes, at det lød helt vanvittigt spændende, og det synes jeg stadigvæk. Det synes jeg, fordi Coop er den institution i det danske samfund, som den er. Det er indbegrebet af det medlemsejede, fællesskabsdrevne og det værdibaserede valg i vores dagligvareindkøb, siger hun til RetailNews. 

En koncern i knæ

Årsregnskabet for 2022 for Coop var et stærkt vidnesbyrd om tilstanden hos dagligvarekoncernen, som - modsat konkurrenterne - ikke kom ud med plustal på bundlinjen. 

Tværtimod. 

Et underskud på over 600 millioner kroner sendte den samlede koncern i gulvet - og Pernille Skipper erkender da også, at "Coop ikke er ude på den anden side endnu". 

- Så det vil ikke være nogen lille opgave, jeg står over for, hvis jeg bliver ny formand i Coop Amba. 

- Mit primære fokus bliver at styrke foreningen og medlemmernes aktivitet. Det er en kerneopgave at sørge for, at der findes en detailhandel, som er medlemsejet. Det handler om, at alle mennesker - uanset pengepung - skal kunne handle bæredygtigt og sundt, siger Pernille Skipper. 

Hun anerkender det strategiske arbejde, som allerede er i gang med den milliarddyre retning "Fremtidens Coop", som blev igangsat i starten af 2023. 

- Og det kommer jeg ikke, hvis jeg bliver valgt, til at ændre på, konstaterer hun. 

Fremtidens Coop

  • Coop præsenterede i slutningen af januar 2023 strategien "Fremtidens Coop", der involverer følgende: 
  • Man vil samle de største butikker fra kæderne Kvickly, SuperBrugsen og Irma i én kæde, som skal hedde Coop.

  • Den nye struktur betyder, at Coop går fra at have otte forskellige kæder til blot at have tre.

  • Indtil sidste år havde man Kvickly, SuperBrugsen, Dagli´Brugsen, Fakta, 365discount, Irma, Coop.dk Shopping og Coop.dk MAD.

  • Det bliver reduceret til Coop, 365discount og Brugsen.

Kilde: Coop

Begrænset dagligvareerfaring

Pernille Skipper har hverken "årelang historik som brugsuddeler" eller har været "aktiv i en butiksbestyrelse". 

Så hvis formandsposten bliver en realitet efter Landsrådsmødet til april, har hun én klar prioritet i sin nye rolle. 

- Den første opgave bliver - i al ydmyghed og respekt - at lære Coop-organisationen at kende. Det bliver et langt, sejt træk. 

Hun mener ikke, at hendes begrænsede erfaring med dagligvarehandlen på et erhvervspraktisk niveau kommer til at spænde ben for hendes mulige virke som Coop Amba-formand. 

- Jeg har en solid erfaring med at sidde i demokratisk forankrede foreninger og har politisk erfaring, så min ballast er rigtig fin, understreger hun. 

Der er valg til formandsposten i Coopa Amba på Landsrådsmødet 20. april. 

Her skal de i alt 126 medlemmer af Coops Landsråd i øvrigt også vælge to nye medlemmer til Coop Ambas bestyrelse. 

Se nøgletal for:
Læs mere om: dagligvarehandel
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.711