23948sdkhjf

Dansk Erhverv: Detailomsætning i tomgang

Fremgangen i detailhandlen i september er afløst af ny tilbagegang, og det ser ud til, at julehandlen skal redde detailomsætningen i et - hidtil - endnu magert år.
Nye tal fra Danmarks Statistik viser et fald i detailhandlens omsætning på 0,9 procent i oktober.

Tallene viser til gengæld en lille optøning i forbrugertilliden, som dog fortsat er under nulpunktet. Forbrugertillidsindikatoren steg fra -5,5 i oktober til -1,3 i november.

Læs mere: Fald i detailsalget.

- Detailhandlen har med enkelte undtagelser været konstant faldende siden starten af finanskrisen. Sidste måned så vi dog en overraskende stigning, som skabte et håb om, at forbrugerne så småt var ved at få pengene op af lommen igen. Nu ser det dog ud til, at det har været en enlig svale, som dagens fald har skudt ned. Det er dermed nu op til julehandlen at redde detailomsætningen i hidtil endnu et magert år, udtaler økonom Mira Lie Nielsen fra erhvervsorganisationen Dansk Erhverv i en nyhed på Dansk Erhvervs hjemmeside. Hun fortsætter:

- Det er meget ærgerligt, at stigningen fra september ikke er fortsat. Vi havde håbet, at sidste måneds stigning var udslaget af de mange efterlønsmilliarder, der endelig havde fundet vej til butikkerne. Det er beklageligt, at den udvikling ikke er fortsat, da tilbagegang i detailomsætningen skubber dansk økonomi ned i et dybere hul.

Lys for enden af tunellen
- På trods af nedgangen i detailhandlen, kan vi dog skimte glimt af håb forude. Forbrugertilliden ser ud til så småt at være på vej op igen, om end fra et meget lavt niveau. Det er vigtigt at få forbrugertilliden op, da det historisk set medfører øget forbrug og den spæde stigning sår håb for de kommende måneders detailsalg og julehandel,” udtaler Mira Lie Nielsen.

- Når der fortsat er stor usikkerhed om dansk økonomi, er det oplagt for danskerne at spare mere op, da finanskrisen fortsat ligger og spøger. Men hvis vi skal op af dødvandet, skal danskerne sætte gang i forbruget, da det kan skabe job og større økonomisk sikkerhed for husholdningerne, slutter Mira Lie Nielsen.

Artiklen er udarbejdet af Mira Lie Nielsen, Chefkonsulent ved Dansk Erhverv og er tidligere bragt på Dansk Erhvervs hjemmeside under titlen "Detailomsætning i tomgang".
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156