23948sdkhjf

Kæmpe kioskrazzia: Næsten alle snyder og bedrager

En aktion mod 24 kiosker i Aarhus-området viste flere problemer. Det er rystende at se, lyder det fra indenrigs- og sundhedsministeren

Rottelort, flere tusind kilo beslaglagte varer og snyd i 23 ud af 24 kiosker.

En koordineret aktion mod 24 kiosker i Aarhus-området har afsløret omfattende lovovertrædelser. Blandt andet i Aarhus C, N, V, Risskov, Skejby, Brabrand, Viby J og Åbyhøj.

Det oplyser Indenrigs- og Sundhedsministeriet til TV2 Østjylland.

I alt 65 medarbejdere fra en række myndigheder slog tirsdag til flere steder i Aarhus og fandt både ulovlige varer, og sågar rottelort. To kiosker endte med at blive lukket på stedet.

Kioskerne var udvalgt efter risiko og væsentlighedskriterier.

Aktionen involverede uanmeldte kontrolbesøg i 24 kiosker i Aarhus, og ifølge ministeriet var der altså mere end nok at komme efter.

- Det er rystende at se, hvor mange kiosker der snyder og bedrager og i virkeligheden gambler med unge og børns helbred ved blandt andet i massivt omfang at sælge ulovlige nikotinprodukter, siger indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde (V) til TV2 Østjylland.

- Det er i virkeligheden et udtryk for nogle kioskejere, som ser stort på vores fælles spilleregler, vi har aftalt i samfundet.

Fødevarestyrelsen lukkede blandt andet to kiosker under aktionen - en blandt andet på grund af fund af rottelort, mens den anden kiosk fik beslaglagt mellem 4000 og 5000 kilo varer i forbindelsen med lukningen - herunder store mængder nikotin- og tobaksprodukter samt spiritus, som der ikke var betalt afgifter af.

I alt blev det til 210 nikotinbøtter, 303 bøtter nikotinposer, 67 enheder E-cigaretter - foruden E-væske uden afgiftsmærker og 348 varer uden nikotin.

Et sted anholdt politiet en person for ulovligt ophold i landet, og en anden person fik en bøde for at tale grimt til en betjent.

Aktionen viste, at der adskillige steder ikke er styr på papirarbejdet.

Af de 24 kiosker, der fik besøg tirsdag, vil Skattestyrelsen i fremtiden følge op på mistanke om sort økonomi i 23 af dem. Styrelsen mødte også 13 personer, der er på offentlige ydelser, og som nu vil blive rapporteret til de udbetalende myndigheder for at finde ud af, om de opfylder betingelserne for deres respektive ydelser.

Derudover udstedte Arbejdstilsynet 22 påbud.

- Vi stopper ikke her. Vi sætter massivt ind - også overfor kiosker i forskellige landsdele, for vi vil ikke finde os i, at der på den måde bliver svindlet, og at der også er kyniske bagmænd, der ønsker at gamble med vores børn og unges sundhed og helbred, lyder det fra indenrigs- og sundhedsministeren.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.052