Fedtafgift er en fiasko for sundheden
Fedtafgiften, der blev indført i oktober 2011, får danskerne til at købe fedtholdtigt mad i billigere og dårligere kvaliteter.
Fedtafgiften rammer især varer som smør/blandingsprodukter, ost, kød og kiks og kager. Udviklingen bekræftes af dagligvarehandelen.
Hos SuperGros, der leverer dagligvarer til blandt andet SuperBest og Spar, siger indkøbsdirektør Per Thau:
– I mine øjne er strategien bag fedtafgiften på basisvarer forkert, for fedtafgiften fremmer ikke folkesundheden. Folk køber bare billigere varianter og dårligere kvalitet.
Chefkonsulent Klaus Jørgensen, Landbrug og Fødevarer, siger:
– Der er to meget negative effekter af fedtafgiften: Vi får ringere mad på bordet, og det betyder stigende import, som betyder tab af danske jobs.
Marketingdirektør Jakob Knudsen fra Arla Foods siger, at danskerne nu køber billigere oste, men de ændrer ikke på fedtprocenten.
Læs mere i Dansk Handelsblad