23948sdkhjf

Grænselukning kan koste jysk handelsby kvart milliard

Hver sommer plejer tyske turister i tusindvis at feriere i Danmark, men det har lange udsigter, hvis coronakrisen fortsætter. 

- Ringkøbing er dybt afhængig af turister. Faktisk har vi dobbelt så mange butikker, som byens indbyggertal på knap 10.000 borgere berettiger til. Det skyldes omsætningen fra de mere end 3,5 mio. overnatninger, vi har i kommunen om året, hvor størstedelen er tyske sommerhusgæster. De er lige nu afskåret fra at benytte de bookinger, de for længst har foretaget, siger købstadschef Jacob Muldkjær Rasmussen i en pressemeddelelse.

Han frygter, at lukkede grænser henover sommeren vil kunne få katastrofale følger for byens handelsliv. Turisterne plejer nemlig at lægge omkring 250 mio. kr. hos lokale butikker.

- En kvart milliard kroner i omsætning er et enormt beløb, og mister vi det, vil det uden tvivl sende dele af den lokale detailhandel ud i en decideret dødskamp. Det siger jeg ikke for at male fanden på væggen, men for at understrege, hvad det er for en situation, vi står overfor.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109