23948sdkhjf

Rapport afslører: Møbelbranchen satser stort på bæredygtig omstilling

Hvor mange møbelvirksomheder tænker bæredygtighed ind i produktionen? Ny undersøgelse giver et praj

Cirkulær økonomi er kommet for at blive – også i møbelbranchen.

Det viser en ny undersøgelse fra innovationsnetværket Lifestyle & Design Cluster, der har taget et kig på, hvordan det står til med de bæredygtige indsatser i den danske møbelbranche.

Og tallene taler for sig selv:

62 procent af de adspurgte virksomheder svarer, at de inden for de seneste to år har gjort en indsats for at nedbringe mængden af restmateriale i produktionen. 40 procent siger, at de gør brug af genanvendte materialer i deres produktion, mens 35 procent af virksomhederne arbejder med cirkulær økonomi eller bæredygtighed helt generelt.

- Det store fokus, der er i både EU og flere andre steder i verden, gør, at der eksperimenteres og arbejdes på at finde nye måder til at udnytte ressourcerne bedre, længere og mere effektivt. Det er glædeligt, at der også arbejdes med mange nye ideer og forretningsmodeller i møbelbranchen i Danmark, og jeg er sikker på, dette fokus betaler sig i fremtiden, siger direktør hos Lifestyle & Design Cluster Betina Simonsen i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen med navnet ”Cirkulær økonomi i den danske møbelbranche” er foretaget i slutningen af 2018. 

Langt fra alle virksomheder i branchen har besvaret spørgeskemaet, men undersøgelsen giver alligevel et praj om den udvikling, der ses i møbelbranchen.

Omstilling er en nødvendighed
Det er ikke kun af hensyn til møbelvirksomhedernes pengepung, at Betina Simonsen tror, de bæredygtige tiltag betaler sig.

Det er også nødvendigt for at sikre kloden fremover – selvom det kan være svært:

- I en verden, der i stigende grad allerede mangler eller kommer til at mangle mange af de ressourcer, møbelbranchen er storforbrugere af, er der behov for at vi udnytter ressourcerne optimalt. Det kræver næppe meget at erkende dette, men det kræver til gengæld en stor indsats at tilpasse sin virksomhed og forretningsmodel, siger Betina Simonsen.

Hun fremhæver, at det kan være en udfordring at stille krav til større leverandører eller bare at finde de rette samarbejdspartnere, som selv er interesseret i at arbejde med cirkulær økonomi - især hvis man er en mindre virksomhed.

Samtidig kan nye produktionsmetoder og cirkulering af materialer betyde, at virksomhederne skal forny eller udvide deres dokumentation for miljøpåvirkning.

Om rapporten
”Cirkulær økonomi i den danske møbelbranche” er udarbejdet i samarbejde med Copenhagen Design Agency.

Rapporten bygger på spørgeskemaundersøgelser besvaret af virksomheder i den danske møbelbranche samt seks case interviews. 55 virksomheder har besvaret spørgeskemaet. Til sammenligning er 300 møbelvirksomheder medlem af TMI.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079