23948sdkhjf

500 Nettobutikker skal sælge antibiotikafrit kød

Danish Crown forudser, at aftale med Netto kan blive gennembrud for antibiotikafrit svinekød på hjemmemarkedet.

Danish Crown skruer nu markant op for produktionen af svinekød fra svin, der er opdrættet uden brug af antibiotika.

En ny aftale med discountkæden Netto betyder, at kødkoncernen fremover skal levere antibiotikafrit svinekød til 500 butikker.

- Vi er i dag oppe og slagte 6000 grise om ugen, der er opdrættet uden antibiotika. Det er til sammenligning det dobbelte af vores økologiske produktion.

- Og hvis forbrugerinteressen er der, så kommer vi til at udvide endnu mere. Og det kan også lade sig gøre, siger direktør Jais Valeur, Danish Crown.

De senere år har svineproducenterne fået en del øretæver for brugen af antibiotika i produktionen.

Problemet er, at brugen af antibiotika øger risikoen for at skabe multiresistente bakterier hos mennesker.

Det kan betyde, at syge ikke kan behandles med traditionelle former for antibiotika på sygehusene.

Hidtil er det antibiotikafrie svinekød primært blevet afsat på det amerikanske marked. 

Jais Valeur håber, at aftalen med Netto kan blive konceptets gennembrud på det danske marked.

Han mærker klart en tendens til, at forbrugerne interesserer sig mere for, hvad de putter i munden.

Hvis efterspørgslen er tilstrækkelig stor, er Danish Crown klar til at skalere op.

- Vi har en venteliste af landmænd, der gerne vil producere, siger direktøren.

Hos Salling Group, der ejer Netto, ser direktør Per Bank store perspektiver i aftalen med Danish Crown.

- Vi ser det som en investering i folkesundheden, at vi sammen med Danish Crown og via vores kæder kan være med til at drive udviklingen mod et reduceret antibiotikaforbrug, siger Per Bank.

Netto lover, at priserne på koteletter, medister og hakket svinekød ikke kommer til at stige, selv om kødet nu produceres uden antibiotika.

Helt konkret betyder det nye tiltag, at alt konventionelt grisekød i Nettos faste sortiment fra uge 35 er fra grise, der er opdrættet helt uden brug af antibiotika.

Forbrugerne får dermed muligheden for at tage et aktivt valg i deres indkøb af grisekød, men både smag, fedtprocent og pris er uændret i forhold til alm. konventionelt. 

- Kunderne vil fremover kunne købe koteletter, medister og hakkekød fra grise, som aldrig har set skyggen af antibiotika til samme pris, som de er vant til at give for det konventionelle. Vi ser en tendens, hvor flere og flere har en holdning til de varer, de køber - både i forhold til deres egen sundhed og af hensyn til kloden. Det gælder også grisekød. Med lanceringen af kød fra grise opdrættet uden brug af antibiotika i samtlige af vores knap 500 danske Netto-butikker, gør vi det nu tilgængeligt for hele Danmark, siger Martin Hasgard Olesen, der er kommercieldirektør i Netto Danmark.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.131