23948sdkhjf

Trio dømt for afpresning for 300.000 kr.

En virksomhedsejer skyldte en bekendt 300.000 kr. Han fik besøg af en trio, der krævede penge og bankede mandens medhjælper. De tre mænd blev tirsdag idømt fængselsstraffe i retten i Hillerød.
Fra de tiltaltes lejr blev besøget på ejendommen eller virksomheden i Nr. Herlev omtalt som sket i god stemning, mens forurettede talte om afpresning og frygt for konsekvenserne, hvis gælden ikke blev betalt. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Forskellen i udsagnene fra de tre tiltalte og de to vidner, en virksomhedsejer og hans medhjælper, var som nat og dag.

De tre mænd, som alle var bekendte for politiet, var nærmest bare uden på en lille udflugt for at få en rund orientering om, hvornår og i hvilken orden de krævede 300.000 ville blive betalt tilbage. Omvendt mente virksomhedsejeren, at der var tale om en fiktiv gæld, selv om han havde en uklar forhistorie med en af de tre mænd - som han i øvrigt allerede i efteråret havde betalte en del af gælden, nemlig 50.000 kr. til.

Det var sket i en forstad til København sent på efteråret, og historien om de 300.000 kr. fortaber sig tilbage til de to hovedpersoner, virksomhedsejeren og den føromtalte 30-årige mand, som bor i hovedstadsområdet, og deres fælles fortid i Tyskland. Situationen var aktuelt blevet kompliceret af, at virksomhedsejeren havde slettet sit nummer på mobiltelefonen.

Stak af med sportsvogn
Således lød tiltalen på afpresning og vold, og det takserede en domsmandsret i Hillerød tirsdag til seks måneders fængsel til to af tre mænd på henholdsvis 34 og 27 år samt et år og fire måneders fængsel inklusive en reststraf til den tredje mand på 30 år. Reststraffen skyldes bl.a. kørsel uden kørekort.

De tre mænd, der alle er fra hovedstadsområdet, troppede 22. januar i år op hos indehaveren af et lille firma i Nr. Herlev udenfor Hillerød med den hensigt at få udbetalt nogle af de 300.000 kr., som de mente, at han skyldte den 30-årige mand.

Der blev ikke betalt nogen penge, men de tre mand kom derfra med en Audi SR5 sportsvogn, som viste sig at være leaset.

Langvarig retssag
Inden da havde to af de tre mænd fysisk overfaldet indehaverens medhjælper. Den 27-årige mand sendte tre knytnæveslag i ansigtet på medhjælperen, og den 34-årige mand fulgte op med otte-ti spark i maven mod den liggende mand. Det blev påstået af anklagemyndighedens side, at den 30-årige under optrinnet - med bilnøglerne i hånden - stod og grinede lidt derfra, men det kunne ikke endeligt afgøres.

- Hvis vi skal komme igen, stikker jeg i dig, sagde den 34-årige afpresser ifølge anklageskriftet til virksomhedsejeren. Overfaldet på medhjælperen lignede en advarsel til virksomhedsejeren.

Kort tid efter hændelsen hos firma-indehaveren meldte han forløbet til politiet, og indenfor kort tid blev de tre mænd anholdt og derpå varetægtsfængslet frem til i går.

Der var tale om en meget langvarig retssag, der blev fulgt af 10-12 supportere eller venner og familie til de tre tiltalte samt et pænt stort politi-opbud. Sagen forløb dog uden nogen form for uro - men varede med én forsvarer pr. tiltalt altså næsten ni timer.

Ramt af stress-syndrom
De tre dømte benægtede i retten at have tilknytning til bandemiljøet, men politiet fandt under ransagning hos en af de tiltalte en Satudarah-trøje, og firmaindehaveren i Nr. Herlev tilstod at have kendskab til to af de tre mænd fra sin fortid i Bandidos i Odense.

Firmaindehaveren mente også, at de tre mænds besøg hos ham 22. januar havde haft til resultat, at han havde pådraget sig PTSD, posttraumatisk stress og måtte gå til psykolog. Hans medhjælper, der blev overfaldet af to af mændene fra trioen, mente at virksomhedsejeren op til hændelsen havde virket meget nervøs og ved siden af sig selv.

Ikke desto mindre mindede virksomhedsejeren i kraft af sine ansigtstatoveringer om sine overfaldsmænd.

De tre mænd blev dømt på baggrund af især video-overvågning fra gerningsstedet, og retten fandt, at der var tale om ulovlig tvang mod firmaindehaveren og at forehavendet skete efter forudgående aftale mellem de tre mænd. En eller to af dem havde en måned tidligere aflagt firmaindehaveren et besøg, hvor han imidlertid var på ferie, men medhjælperen havde taget imod beskeden om, at der var en gæld at indfri, når han kom hjem derfra.

Den 30-årige mand, der blev idømt et år og fire måneders fængsel, udbad sig betænkningstid. De to andre mænd accepterede deres dom og blev derpå løsladt.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141