23948sdkhjf

Skatteministeren erkender problemer med Skats beslaglæggelser

Autoforhandler Thomas Brix fik konfiskeret sin bil af Skat, fordi han nægtede at betale 600.000 kroner, som han uretmæssigt blev afkrævet på grund af seks rammer øl og vin i bilen
En ny sag om kritisabel behandling af en borger får nu skatteminister Karsten Lauritzen (V) til at erkende problemer med Skats beslaglæggelser. Det skriver BT mandag.

- Der er tilsyneladende et problem med den måde, man administrerer beslaglæggelser på. Derfor vil jeg også se på, om vi har den rette administrative praksis, siger Karsten Lauritzen til BT

Kritikken kommer efter, at Skat har tabt en sag om beslaglæggelse af en BMV i både Byretten og Landsretten. I den konkrete sag krævede Skat enten bilen eller 600.000 kr. på stedet fra en bilforhandler, der i januar blev stoppet i Rødby med øl og vin fra en grænsekiosk i bagagerummet. Skat mente nemlig ikke, at han måtte handle ind , fordi bilen var på prøvenummerplader. Autohandleren havde dog ikke gjort noget galt, da han var på vej hjem til en kunde med bilen, der var købt i Tyskland og skulle til syn dagen efter. Han måtte dog gå rettens vej for at få bilen igen.

Af skattemedarbejderens notat til byretten fremgår det endda, at hendes råd til autoforhandleren var, at han kunne ‘anmode om at få køretøjet solgt på auktion’, så registreringsafgiften kan blive betalt’.

- Jeg er mildest talt i chok over, at det i et retssamfund kan lade sig gøre at opføre sig sådan over for en helt almindelig borger og selvstændig erhvervsdrivende, bare fordi jeg vælger at tage forbi bordershoppen og købe lidt øl og vin. Men det betyder jo ikke, at jeg pludselig driver godstransport eller snyder med registreringsafgiften, siger autoforhandleren Thomas Brix, der i øvrigt hverken har skatterestancer eller plettet straffeattest.

Karsten Lauritzen er glad for, at Thomas Brix fik medhold ved domstolene.

- Når man læser domsudskriften, så er jeg glad for, at dommeren kommer til det resultat, som han gør. Begår man en fejl og ikke overholder reglerne for prøveplader og registreringsafgift, så skal det straffes hårdt. Men det skal være dem, der svindler bevidst, og ikke dem, der ved et uheld kommer til at begå en fejl som i det her tilfælde, siger ministeren.

Per Jacobsen, underdirektør i Skat, forklarer, at Skat skal lære af sagen.

- Beslaglæggelse er et redskab, vi som myndighed kan anvende, men vi skal selvfølgelig også være påpasselige med at taget det i brug. Og nu er retssystemet skruet sådan sammen, at sagerne kan efterprøves. Og taber vi sager i retten, giver det anledning til, at vi vurderer, om de er håndteret godt nok, lærer af det og undgår lignende sager, siger han.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094