23948sdkhjf

Arbejdstilsynet får dumpekarakter af medarbejderne

Klager blandt andet over "voldsomt forringede arbejdsvilkår".
Der er alvorlige problemer med arbejdsmiljøet i Arbejdstilsynet. Det viser en trivselsundersøgelse foretaget af Epinion for Beskæftigelsesministeriet blandt tilsynets medarbejdere. Direktør Peter Vesterheden erkender, at der er alvorlige udfordringer med arbejdsmiljøet og behov for hjælp udefra. Det skriver Fagbladet 3F.

59,5 procent af medarbejderne føler "aldrig" eller kun "sjældent", at deres arbejde bliver påskønnet og anerkendt af Arbejdstilsynets øverste ledelse. Over 50 procent af medarbejderne mener, at Arbejdstilsynets øverste ledelse i "meget ringe grad" eller i "ringe grad" håndterer omstruktureringer og forandringer i organisationen på en konstruktiv måde. Desuden svarer over 43 procent af de 548 medarbejdere i undersøgelsen, at de kun i "meget ringe" eller "ringe grad" har tillid til de udmeldinger, der kommer fra ledelsen.

- Undersøgelsen er en mistillidserklæring fra medarbejderne og en dumpekarakter til den øverste ledelse i Arbejdstilsynet, siger Søren Kristensen, der er fællestillidsrepræsentant i Arbejdstilsynet.

Trivselsundersøgelsen viser også, at medarbejdernes tilfredshed med deres job og lyst til at anbefale andre et job i tilsynet generelt er faldet. Hele 68 procent er usikre på, om hun eller han fortsat er i Arbejdstilsynet om to år.

Når medarbejderne skal begrunde, hvorfor de sandsynligvis ikke - eller helt sikkert ikke - forventer at blive til tilsynet, skriver de blandt andet, at det skyldes "dårlig topstyret ledelse”, ”dårlig stemning”, ”dårligt psykisk arbejdsmiljø” og ”voldsomt forringede arbejdsvilkår”.

"Den øverste ledelse viser ikke anerkendelse og har udtalt, at så kan han bare fyre os alle sammen. Det er i den grad demotiverende, når man føler, at man yder en stor indsats,” hedder det i en af mange uddybende kommentarer.

Arbejdstilsynets direktør Peter Vesterheden udtaler i en skriftlig kommentar til Fagbladet 3F:
- Arbejdsmiljøet i Arbejdstilsynet skal naturligvis være i orden. Derfor gør det selvfølgelig et betydeligt indtryk, at vores trivselsmåling peger på, at vi har en række alvorlige udfordringer med vores eget arbejdsmiljø. Det er ikke tilfredsstillende, og det gør vi naturligvis noget markant ved, siger Peter Vesterheden, der tilføjer, at Arbejdstilsynet er klar til at blive kigget efter i kortene af eksterne rådgivere.

90,1 procent af 608 medarbejdere i Arbejdstilsynet har deltaget i undersøgelsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125