23948sdkhjf

Hvert femte firma presset på likviditeten

Halvdelen af de mindre danske firmaer er blevet bedt af store kunder om forlængede betalingsfrister.
Forsinkede betalinger, samt lange betalingsfrister, skaber problemer for virksomheder i Danmark. Konsekvenserne heraf er mistede arbejdspladser og vækstmuligheder. Ifølge Intrum Justitias årlige European Payment Report er næsten hver femte SMV presset på likviditeten og 5 procent føler at deres overlevelsesgrundlag er truet. Intrum Justitia lever af kreditstyring.

Derudover forudser 6 procent af SMV’erne, at risikoen fra deres debitorer vil stige i løbet af de næste 12 måneder. Forsinkede betalinger er generelt en hindring for nyansættelser, hvilket opleves af 3 procent af SMV’erne og hele hele 6 procent når det gælder de større virksomheder – faktisk afslører Intrum Justitias undersøgelse, at flere end 6.000* virksomheder i Danmark, ville kunne ansætte flere, hvis de modtog betaling inden for en kortere tidsperiode, end i dag.

SMV’ernes likviditet presses især af de store og multinationale selskaber. Hele 58 procent af de danske SMV’er er blevet bedt om længere betalingsfrister af store og multinationale selskaber og 43 procent har set sig nødsaget til at acceptere. På europæisk plan, ligger dette på henholdsvis 43 og 45 procent.

Mikael Ericson, CEO for Intrum Justitia koncernen, udtaler "Det er et markedssvigt, der koster jobmuligheder for millioner af europæere, at store selskaber bevidst tvinger SMV’er til at finansiere deres cash flow. Hele to ud af fem SMV’er på europæisk plan siger, at forsinkede betalinger hindrer virksomhedens vækst. At store virksomheder bruger deres meget mindre underleverandører til at agere financier af deres egne cash management processer er ikke kun forkert, det skaber også en ubalance i samfundet. "

Næsten halvdelen af de danske virksomheder hævder, at ”bevidst forsinket betaling” er blandt de primære årsager til betalingsforsinkelse, hvilket tyder på, at dette problem i vid udstrækning kunne løses ved nye holdninger og retningslinjer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096