23948sdkhjf

Plan til tre milliarder vil ændre Horsens midtby

Butikscenter planlægges på rådhusgrund.
Rådhuset i Horsens rives ned og erstattes af et butikscenter. På en stor grund ved siden af rådhuset skal der bygges butikker og boliger. Disse tanker er en del af en ny omfattende midtbyplan i Horsens, som i dag er blevet offentliggjort. Planen vil samlet koste omkring tre milliarder at gennemføre, mener de involverede.

Det skriver Horsens Folkeblad i dag.

Det er entreprenør- og ejendomsudviklingskoncernen Casa A/S, som i samarbejde med AP Pension har udviklet den omfattende plan, der vil ændre hele midtbyen i Horsens.

Planen involverer en stor grund i bymidten, hvor Kvickly tidligere har haft forretning. Foruden Horsens Rådhus er et stort område mellem Bilka og Strøget i Horsens i spil.

En af de centrale tanker i planen er et nyt butikscenter på 20.000-25.000 kvm, som skal ligge på Rådhusgrunden. Det vil kræve, at rådhuset flytter til VIA University i den nordøstlige del af byen. Den store uddannelsesinstitution skal efter planen flytte til en stor grund meget tæt ved banegården i Horsens. På grunden har Danish Crowns gamle slagteri ligget før udflytningen til området ved motorvejen i det nordlige Horsens.

Bag tankerne ligger flere års arbejde og adskillige overvejelser.

- Det her vil jeg betegne som det største projekt i Horsens nogensinde. Derfor skal vi være sikre på, at det er den rigtige løsning, og det er jeg sikker på, det er, siger Michael Mortensen, stifter og ejer af ejendomsselskabet Casa, som fletter alle trådene i midtbyplanen sammen, og som vil skulle investere omkring tre mia. kr. i henholdsvis Campusgrunden, VIA og midtbyen, hvis planen bliver realiseret.

- Som handelsby er Horsens i konkurrence med Aarhus, Vejle, Silkeborg og Skanderborg. Et butikscenter vil betyde, at der kommer et større udbud, og det vil generelt udvide handlen. Når man sidder hjemme ved morgenbordet og overvejer, hvor man skal tage hen og handle, skal man vælge Horsens, vurderer Michael Mortensen, som pointerer, at han selv ejer mange ejendomme på Strøget i Horsens.

- Derfor vil jeg vurdere, at jeg er mere valid i min beslutningsproces. Jeg tror, vi ender med at udsulte os selv, hvis ikke vi gør noget, siger han.

En eventuel realisering af den store plan vil ske i flere etaper.

- Flytningen af rådhuset kan først ske, når VIA har bygget på grunden ved banegården, hvilket efter vores plan kan ske i sommeren 2020. Så det er en plan over rigtig mange år, siger Michael Mortensen.




Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125