23948sdkhjf

Danskere spiser mindre kød

Hver tredje dansker spiser mindre kød end for to år siden. Vores madvaner har udviklet sig, siger forsker.
Der er ikke længere så meget kød at finde i køkkenet hos mange danskere. Hver tredje af os spiser nemlig mindre kød, end vi gjorde for bare to år siden, og 42 procent har en eller flere kødfrie dage i løbet af ugen, skriver Århus Stiftstidende Østjylland.

Det viser en ny undersøgelse, som TNS Gallup har foretaget for Berlingske.

Kød har fået en ny status i vores madlavning, fortæller Lotte Holm, der er sociolog med speciale i fødevarer fra Københavns Universitet.

- Det er et tegn på, at man ikke synes, kød er noget, som hører hver eneste dag til. Kød har ikke den samme status som tidligere, hvor det i alles opfattelse var den fineste spise. Jeg tror, at den udvikling er kommet for at blive. Forandringen har været i gang i mange år, og det er noget, som vil blive ved med at udvikle sig langsomt, fortæller Lotte Holm.
Læs mere om: Kød
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063