23948sdkhjf

Organisationer: Vækst og jobskabelse i centrum efter valg

Efter blå bloks valgsejr er det nu tid til at trække i arbejdstøjet, og forholdene for danske erhvervsliv skal forbedres, hvis det skal skabes vækst, mener brancheorganisationerne.
Hos Dansk Industri understreger administrerende direktør Karsten Dybvad, at den nye regerings vigtigste opgave er at bane vejen for ny vækst i Danmark.

- Hvis det går godt for virksomhederne, så går det godt for Danmark. Derfor er det helt centralt, at et nyt regeringsgrundlag tager udgangspunkt i, hvordan vi baner vejen for ny vækst i virksomhederne, der kan skabe velstand og arbejdspladser herhjemme, siger Karsten Dybvad.

Han peger på, at der først og fremmest er brug for at sikre, at virksomhederne kan finde de dygtige hoveder og hænder, de skal bruge, for at gøre danske ordrer til virkelighed.

Mindre regulering
Den betragtning er Jens Klarskov, administrerende direktør hos Dansk Erhverv enig i. Han opsummerer fem forhold, der kan sikre væksten i Danmark: Det skal være lettere og billigere at drive virksomhed, den offentlige sektor skal moderniseres, skattetrykket skal ned, der skal sikres kvalificeret arbejdskraft, og den teknologiske revolution skal tages langt mere alvorlig.

- Det er det private erhvervsliv, som skaber væksten, og danske virksomheder er udsat for en sand byge af regulering, som ofte er meget svær at forstå – specielt hvis man er nystartet virksomhed. Derfor er der brug for et fortsat og konstant arbejde med at gøre livet lettere for virksomhederne, siger Jens Klarskov.

Reformkursen skal fastholdes
Hos Dansk Byggeri håber man først og fremmest, at den nye regering vil huske valgløftet om at genindføre Boligjobordningen.

Derudover håber administrerende direktør Lars Storr-Hansen, at den nye regering vil fastholde reformkursen.

- Der er stadig meget arbejde at gøre. Det bør stå højt på en kommende regerings arbejdsprogram at finde løsninger, der gør det attraktivt at tage et arbejde og holder fokus på at fastholde det spirende opsving. Blandt andet ved at vi får dirigeret stadig flere og flere unge samt voksne på passiv forsørgelse ind på arbejdsmarkedet, siger Lars Storr-Hansen, der også nævner en ny uddannelseskultur, der kan skabe støre respekt om erhvervsuddannelserne, som et vigtigt punkt.

Boligjobordningen skal genindføres
Også hos Håndværksrådet lægger afdelingschef Frank Korsholm vægt på, at Boligjobordningen nu ser ud til at blive genindført

- Uanset politiske præferencer kan de små og mellemstore virksomheder nu glæde sig over, at håndværkerfradraget med meget stor sandsynlighed igen bliver en realitet. Det vil styrke virksomhedernes muligheder for at skabe de job og lærepladser i håndværksfagene, som Danmark har så hårdt brug for, siger afdelingschef Frank Korsholm fra Håndværksrådet.

Bedre tider for landbruget
Hos Landbrug & Fødevarer forventer formand Martin Merrild, at et blåt flertal i Folketinget vil give bedre vilkår for den danske landbrugs- og fødevaresektor.

- Vi ser frem til, at VKO-partiernes landbrugs- og fødevarepakke, som blev meldt ud før valget, bliver ført ud i livet. Pakken indeholder en række meget stærke initiativer, der vil kunne skabe vækst i fødevareklyngen. Det vil hele samfundet få gavn af, fordi fødevareklyngen vil kunne sikre arbejdspladser på danske hænder og øge eksportindtægterne, siger Martin Merrild.

Udspillet fra Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti lægger op til, at landmænd skal kunne gøde mere og udnytte deres stalde bedre. De borgerlige partier lægger også op til, at randzonerne skal afskaffes, og at 60.000 hektar efterafgrøder skal skrottes.

LO klar ved forhandlingsbordet
På arbejdstagersiden ser LO’s formand Harald Børsting frem til et godt samarbejde med den kommende regering. Han fremhæver, at LO i samarbejde med FTF allerede inden valget har fremlagt 22 konkrete forslag til politikerne, der handler om at skabe flere job, forbedre arbejdsmiljøet, bekæmpe social dumping, skabe flere praktikpladser og bedre efteruddannelse og skabe et dagpengesystem, hvor færre falder ud.

– Vi er stolte af, at vi med de 22 konkrete forslag har været med til at sætte vores halvanden millioner medlemmers interesser på dagsordenen. Vi har allerede fået masser af positive tilkendegivelser, så vi er mere end klar til forhandlingsbordet for at få forslagene implementeret. Til fordel for både vores medlemmer og resten af samfundet, siger Harald Børsting.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094