Fra supermarked til Facebook: Sådan sælges stjålet kød i lukkede grupper
Det er ingen hemmelighed, at organiseret butikstyveri hører til blandt de største kilder kilder til frustration og ærgrelse i en del dagligvarebutikker.
Kort før jul anslog brancheorganisationen DSK, at det samlede antal ville nå op på 28.000 i 2024 - en stigning på 13 procent i forhold til 2023 - til et samlet tab på to milliarder kr.
Læs også: Rekordhøjt antal butikstyverier koster milliarder
For tiden kører den landsdækkende tv-station TV2 en serie udsendelser med fokus på butikstyverierne. Her kort efter nytår viser man flere eksempler på storstilet salg af stjålet kød i lukkede grupper på Facebook - til langt lavere priser end i dagligvarebutikkerne.
"Svend Larsen"-gruppen i Randers-området har således "hentet" kød i tre dagligvarebutikker – Meny og Løvbjerg i Viborg samt Kvickly i Hadsten.
- Det gør mig irriteret, at man kæmper for at holde en forretning kørende, og det foregår så åbenlyst og trækker så mange penge ud af os, siger butikschef Mads Sørensen fra Kvickly i Hadsten til tv-stationen. Varehuset har fået stjålet 20 pakker kød til en værdi på tusindvis af kroner under to tyverier i efteråret.
Den anonyme 32-årige bagmand bag "Svend Larsen" når at svare TV2's journalist, at man henter kød næsten hver dag til en samlet butikspris på 4500-6000 kr., før for mange spørgsmål får bagmanden til at blokere kontakten.
Artiklen er en del af temaet Dagligvarer.