23948sdkhjf

Møbelkæde overlever trods varslet lukning

Mellem syv og ni butikker bliver drevet videre i et nyt koncept, som indebærer markant lavere omkostninger

My Home lukker alligevel ikke.

Den overraskende udvikling sker efter, at møbelkæden for flere måneder siden meldte ud, at det var slut. 

Nu er der planer om at føre nogle af butikkerne videre. Konkret betyder det, at mellem syv og ni butikker bliver drevet videre i et nyt koncept. 

My Home havde 23 butikker, da kæden annoncerede sin lukning i starten af september. De udvalgte butikker, som altså ikke lukker, bliver til et lagersalg.

Det fortæller bestyrelsesformand Jan Hallas, der også ejer My Home, til Wood Supply.

- Vi går tilbage til de gamle dyder, som betyder, at vi sælger møbler via lagersalg. Det var den måde, vi startede i tidernes morgen. Vi kører omkostningsniveauet helt i bund og forsøger at bygge kæden op igen, siger Jan Hallas, der stiftede kæden i 2006.

Lejemål forhindrer lukning

My Home skulle ellers lukke som følge af det svigtende salg i møbelbranchen

I løbet af de to seneste regnskabsår har My Home-butikkerne akkumuleret et samlet underskud på knap 50 mio. kr. før skat. Butikkerne er desuden reduceret fra 36 til 23 butikker.

Den negative udvikling fik Jan Hallas til at miste troen på, at den nødlidende møbelforretning kunne reddes. 

Nu fortsætter Jan Hallas alligevel med at drive møbelforretninger.

- Vi har penge i nogle lejemål, som vi ikke kan komme ud af. Vi har derfor valgt at drive disse butikker videre, nu når vi alligevel skal hænge på lejemålene. Det skyldes også, at det er nogle super gode lejemål, og at vi har nogle dygtige medarbejdere, som gerne vil fortsætte, siger han.

Det var meningen, at alle butikkerne skulle lukke senest 1. marts. Det gør de fleste også, men der er nogle stykker, som My Home af kontraktmæssige årsager ikke kan komme ud af.

Billigere koncept 

Jan Hallas vil ikke oplyse, hvilke butikker der fortsætter. Men han håber, at kæden fremover kan fortsætte med brandet My Home. Hvis det kan lade sig gøre juridisk, vil butikkerne komme til at hedde My Home Lagersalg fremfor My Home Møbler.

Og det bliver en kæde med lavere omkostninger, end den har i dag.

- Det kan man gøre på flere måder. Man kan begrænse sortimentet til nogle enkelte kategorier. Man kan også forkorte åbningstiden for at ikke at have så mange ansatte, siger Jan Hallas.

Jan Hallas grundlagde My Home i 2006 og solgte det 11 år senere år senere til svenske BHG Group. For godt et år siden overtog Jan Hallas møbelkæden for blot én krone.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.05