23948sdkhjf

Viral madvare vækster med tocifrede rater i Sallings butikker

Salling Group oplyser, at der er gang i salget af proteinrig ost, som er gået viralt på TikTok

Hytteosten er gået viralt på de sociale medier inden for det seneste år. Den stigende interesse i madvaren grundet de mange videoer med opskrifter på sociale medier som TikTok og Instagram mærkes også i dagligvarebutikkerne. I hvert fald kan Salling Group fortælle om tocifrede vækstrater. 

Det skriver Christoffer Green Sørensen, presserådgiver hos Salling, i en mail til RetailNews. 

"Vi ser en stigning i salget. Hytteost har gennem tiderne været utroligt populært, og vi kan bekræfte at TikTok-trenden med at bage med hytteost må have haft indvirkning på salget, der stiger med tocifrede vækstrater." 

Han tilføjer, at det er flere varianter af osten, som bliver indkøbt mere flittigt:

"Vi ser, at det både er de konventionelle og det økologiske, og vi udvider hele tiden sortimentet."

Mejerierne mærker interessen

I sommer kunne RetailNews' søstermedie Food Supply nemlig berette om, at Arla og Mammen Mejerierne fik mere travlt, grundet stigningen i salget af hytteost. 

Arlas salg af hytteostsalget i Danmark var i juli vokset 18 procent det seneste år sammenlignet med året før, og 32 procent højere de foregående 12 uger sammenlignet med de samme 12 uger sidste år.

Den samme tendens berettede Mammen Mejerierne om: 

- Vi har den seneste tid oplevet en øget efterspørgsel på hytteost på det danske marked. Vi eksporterer allerede til Finland og interessen fra andre lande i Norden er overraskende stor i øjeblikket, sagde Lars Staunsbæk, direktør og ejer af Mammen Mejerierne, i en pressemeddelelse på daværende tidspunkt.  

Den stigning mærkes altså stadig hos Salling Group, der har dagligvarekæderne Netto, Bilka og Føtex. 

Nedenfor er et eksempel på en af de mange opskrifter med hytteost, som er gået viralt på Instagram. I skrivende stund er den set næsten 12 mio. gange:

Opskrift med hytteost

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047