Henter erfarne folk ind: Nordthy udvider med helt nyt forretningsben
Introduktionen af et nyt forretningsben inden for kød på køl og frost skal bane vejen for yderligere vækst hos Nordthy.
Dette "markerer endnu et strategisk skridt i virksomhedens mål om at styrke sin position på FMCG-markedet", lyder det i en pressemeddelelse fra virksomheden.
Som en del af vækststrategien udvider Nordthy altså nu sin portefølje med en division for kød. Ifølge medejer og vicedirektør Bjarke Skov, er denne nyhed et vigtigt skridt mod at udvide produktudbuddet og yderligere styrke virksomhedens markedsposition.
- Vi viser med denne lancering, at vi er en dynamisk og fremsynet aktør i fødevarebranchen. Vi er klar til at udfordre markedet og levere innovative løsninger til vores kunder, udtaler Bjarke Skov og tilføjer, at der allerede arbejdes på den næste produktkategori.
Kendte ansigter fra branchen
Virksomheden har allieret sig med erfarne kræfter til at lede det nye forretningsområde inden for kød på køl og frost.
Nikolaj Neumann og Kenneth Lund Beck har tidligere siddet med salg, indkøb og produktudvikling hos en konkurrerende virksomhed og vil sammen med Bjarke Skov, stå i spidsen for den nye afdeling.
Ifølge pressemeddelelsen kommer de to med samlet 40 års erfaring fra kødbranchen.
- Jeg er utrolig glad for, at det netop er Nikolaj og Kenneth, der skal lede dette projekt sammen med resten af teamet. Deres passion og dedikation er enestående, og deres arbejdsmentalitet stemmer fuldstændig overens med det DNA, vi har hos Nordthy. Som altid er kunderne i centrum og kernen i alt, hvad vi gør, udtaler Bjarke Skov.
Ifølge Nordthy arbejdes der på at udvide køddivisionen til også at omfatte færdigretter, saucer og marinader.
Opkøb fusioneres
I starten af sidste år offentliggjorde Nordthy overtagelsen af BS- Import. Opkøbet skulle sikre fortsat ekspansion og skabe flere arbejdspladser i det nordjyske, på kontorerne i Frederikshavn og Østerild, og
fra 1. januar 2025 bliver BS-Import officielt til Nordthy Food, når BS-Import fusioneres med Nordthy.
Det fortæller virksomheden også i en pressemeddelse.
Nordthy blev til i 1966, da Børge Lukassen, etablerede B. Lukassen’s Kager. I starten leverede han kager til de lokale købmænd, men siden har virksomheden satset på flere andre produkter og det tyske marked.
Virksomheden producerer i dag ikke selv, men får private label-produceret hos en stribe leverandører, fortrinsvis i udlandet. Spanien, Frankrig, Holland, Ukraine, Letland og England er bare nogle af landene på listen.
Anden generation Lukassen - sønnen Søren - ejer og leder virksomheden i dag.
For et år siden købte han sammen med sine sønner Jesper, Peter og Anders Lukassen samt Bjarke Skov familiemedlemmet Lars Lukassen og medinvestoren Erik From ud af Nordthy.
Nordthy har hovedkvarter i Østerild nordøst for Thisted med et lager på 2.800 kvadratmeter. Ud over bygningerne i Thy har Nordthy en afdeling i Rødekro i Sønderjylland.