23948sdkhjf
Del siden
Kursus

Konference om sundhedsfremme og sygdomsforebyggelse

Periode(r)
Løbende optagelse

Vi går op i vores sundhed som aldrig før, og samtidig skal vi passe på ikke at blive syge af den mad, vi spiser. Forskning, som fremmer sundhed og forebygger sygdomme, er vigtigere end nogensinde før. Kom og hør om forskning og rådgivning på området på DTU Fødevareinstituttets konference den 12. november 2024.

Efterspørgslen efter sunde og sikre fødevarer stiger fortsat. Samtidig bliver flere og flere ramt af infektionssygdomme, kostrelaterede sygdomme – som diabetes, overvægt og hjerte-kar-sygdomme – og kemikaliepåvirkninger kan føre til kræft og true vores evne til at få børn. Forskning, som fremmer sundhed og forebygger sygdomme, er derfor utroligt vigtigt.

Størstedelen af DTU Fødevareinstituttets forskningsprojekter, rådgivning til myndigheder, samarbejde med virksomheder og undervisningsaktiviteter har netop som grundlæggende vision at gøre en forskel ved at fremme sundhed og forebygge sygdomme. Det gælder indenfor antibiotikaresistens, uønskede effekter af kemiske stoffer, ernæring, fødevareallergi, mikrobiologisk fødevaresikkerhed, helhedsvurdering af sundhedseffekter, kemisk fødevareanalyse, risikovurdering, tarmsundhed samt udvikling af sunde fødevarer og ingredienser – nogle af de centrale forskningsområder i DTU Fødevareinstituttet.

Du kan lære mere om disse emner på DTU Fødevareinstituttets konference om sundhedsfremme og sygdomsforebyggelse den 12. november 2024. Dagen giver en enestående mulighed for at få ny viden, gå i dialog med forskere og rådgivere fra DTU Fødevareinstituttet og opleve nogle af de unikke laboratoriefaciliteter indenfor området. Også inviterede keynotes vil give oplæg om, hvordan forskning hjælper til produktudvikling og håndtering hos myndighederne.

Konferencen er især relevant for fagpersoner i fødevarevirksomheder, brancheorganisationer, forskningsinstitutioner (bl.a. andre DTU institutter), myndigheder, sundhedsprofessionelle og fødevarestuderende. Journalister er også velkomne. 

Det er gratis at deltage i konferencen, som er støttet af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen samt Food & Bio Cluster Denmark.

Tid 

Tirsdag den 12. november 2024 kl. 9-16. Registrering og kaffe fra kl. 8.30. 

Sted

Kl. 9.00-12.30
Oticonsalen 
Bygning 107
Anker Engelunds Vej 
2800 Kgs. Lyngby   

Kl. 12.30-16.00
Biosfæren
Bygning 202
Henrik Dams Allé
2800 Kgs. Lyngby

Program

Programmet er opdelt i to afdelinger.

Første del foregår i Oticonsalen i Bygning 107 med en række spændende oplæg. 

Anden del foregår i Biosfæren i Bygning 202 som en Health Fair med forskellige samtidige aktiviteter. Gå i dialog med instituttets forskere og rådgivere ved stande, hør flere korte oplæg eller deltag i unikke besøg til nogle af instituttets laboratorier for at lære mere om DTU Fødevareinstituttets arbejde med at fremme sundhed og forebygge sygdomme. 

Sproget er engelsk.

Tilmelding

Det er gratis at deltage i konferencen. På grund af begrænset deltagerantal og forplejning er tilmelding nødvendig senest onsdag den 6. november 2024.

Kontakt

food@food.dtu.dk for spørgsmål om konferencen.

DTU Fødevareinstituttet
Henrik Dams Allé
Bygning 202
2800 Kgs Lyngby
Lyngby-Taarbæk Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30060946

Kontaktperson

LHK
Lene Hundborg Koss
lehk@food.dtu.dk

Undervisningsadresse

DTU
2800 Kgs. Lyngby
Lyngby-Taarbæk Kommune
Danmark

Send til en kollega

0.035