Burger King fjerner alt kød fra restaurant i en måned
Burger King lancerer sin første restaurant, der udelukkende serverer kødfri burgere og plantebaserede snacks, ost og bacon.
Restauranten åbner på Rådhuspladsen i København onsdag 15. marts, og i en måned vil man kunne opleve konceptet, skriver burgerkæden i en pressemeddelelse.
Samtidig introducerer Burger King burgere, der kun kan smages i en begrænset periode.
- Vi glæder os til at byde gæsterne velkommen i vores første plantebaserede restaurant i Danmark. I de forgangne uger har vi i Sverige og Norge åbnet lignende konceptrestauranter med stor succes. Den danske restaurant er i mellemtiden den største af slagsen i Skandinavien.
- Ved at åbne en restaurant, der kun serverer plantebaserede og kødfri alternativer, får vi også en god mulighed for at teste produkter, der endnu ikke er en del af vores traditionelle menu, til vores videre produktudvikling og innovation indenfor det plantebaserede segment, siger Carsten Lambrecht, der er dansk landechef i Burger King.
Et kødfrit alternativ
Spisende gæster på Rådhuspladsen vil også kunne bestille kendte burgere i plantebaserede versioner.
Selvom bøfferne eller fileten i burgerne, i forbindelse med den nationale lancering, ikke indeholder animalske produkter, så er burgerne ikke veganske, men "et kødfrit alternativ til folk, der ønsker at spise mindre kød eller helt undgå kød".
Nationalt bliver de plantebaserede bøffer tilberedt med samme køkkenudstyr som traditionelle bøffer. Derfor kan krydskontaminering forekomme, ligesom der bruges normal ost og bacon i burgerne i den nationale lancering.
I den plantebaserede restaurant på Rådhuspladsen vil der dog ikke være animalsk kød, ost eller bacon i restauranten, og derfor er der ikke risiko for krydskontaminering i de uger, lyder det ifølge Burger King.