Markant medlemstilbagegang i Coop-koncernen: Derfor forsvinder de
Som andelsselskab er Coop ejet af sine kunder - og dem er cirka 1,9 millioner af på landsplan i Danmark.
Efter den annoncerede omstrukturering af Coop-koncernen - og blandt andet nedlukningen af Irma-kæden - har Coop imidlertid oplevet en tilbagegang i antallet af medlemmer.
Fra otte til tre kæder
- I den nye struktur overgår Coop-koncernen til kun at omfatte tre kæder:
- Coop/Coop.dk, Coop 365discount og Brugsen
- Mod tidligere:
- Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen, Fakta, Coop 365discount, Irma, Coop.dk Shopping og Coop.dk Mad
Kilde: Coop
Det fortæller informationsdirektør i Coop, Jens Juul Nielsen, til DetailWatch, der beretter om "lidt flere udmeldelser end normalt".
Hos Coop tager man udmeldelserne med ophøjet ro - man havde nemlig forventet stærke reaktioner på særligt lukningen af Irma-kæden og dens 65 butikker.
- Udmeldingerne har ikke noget bekymrende omfang, og vi havde forventet stærke reaktioner som følge af Irma-beslutningen, men også nedlukning af Coop.dk Mad og Coop Prime, siger Jens Juul Nielsen.
Her er (de fleste af) RetailNews' Irma-artikler
- Coop gennemfører store ændringer i koncernen: Irma lukker
- Endnu en dagligvareleveringstjeneste lukker
- 600 stillinger nedlægges som følge af Coop-omlægning
- Overblik: Disse chefer stopper i Coop-koncernen
- Analytiker: Coop ruster sig til skærpet kamp om kunderne
- Intet held med salg af Irma: Derfor måtte kæden lukke
- Ny butiksæra venter: Sådan kan dagligvaremarkedet se ud i fremtiden
- Beslutning om at lukke Irma får butik til at bestille 700 sørgebind
- Mangeårig Irma-direktør vil ikke se sit hjertebarn dø: - Det er ok, at Irma-pigen svarer igen
- Lukning af Coop-hjemmelevering får ikke Salling Group til at fremrykke planer
- Landets næststørste Kvickly bakker op om Coop-navneforandring: - Vi er klar, så snart skiltet er klar
- Er Irma ikke begravet alligevel? Nye meldinger åbner døren på klem for kædens overlevelse
- Irma-direktør uforstående over for lukning: Danmark bliver fattigere på fødevareområdet