23948sdkhjf

Fedtafgiften har fødselsdag

Den omstridte afgift på mættet fedt blev indført for nøjagtig et år siden, men der er ikke mange, som har lyst til at fejre den skelsættende dag.
Vicedirektør Claus Bøgelund Nielsen fra De Samvirkende Købmænd siger til DR Nyheder, at han håber årets fødselsdag bliver den sidste.

- Vi vil gøre opmærksom på, at samtlige folketingspolitikere hen over sommeren har taget afstand fra fedtafgiften, men de har fortsat ikke afskaffet afgiften, siger Claus Bøgelund til DR Nyheder.

Mange af butikkerne hos De Samvirkende Købmænd har mærket, hvordan indføslen af fedtafgiften har kostet omsætning i de danske butikker jo tættere man kommer den dansk-tyske grænse. Fedtafgiften har i hans øjne givet mange et påskud for at handle helt almindelige dagligvarer i Tyskland, således det ikke længere kun er alkohol eller sodavand, danskerne grænsehandler.

Siden Forebyggelseskommissionen i 2009 foreslog afgiften på mættet fedt i visse fødevarer, har der været megen debat om den. Og så sent som i sommer har flere politikere erklæret sig enig i, at fedtafgiften ikke har haft den tilsigtede virkning og at man i stedet bør afskaffe den igen. Men den er stadig gældende og kan altså fejre sin et års fødselsdag i dag.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079