23948sdkhjf

Tyskland puster nyt liv i Danish Crown

Danish Crown har fundet en vækstlomme i det tyske marked, hvor slagteriet ikke kun vokser på omsætning, men også drager stor fordel af billigere produktionsomkostninger.
En stor del af Danish Crowns baconproduktion foregår på slagteriet i Essen i Tyskland. Og det er netop bacon, som slagterikoncernen vækster på i øjeblikket. Det skriver Børsen i tillægget DK1000.

- Det var eksport fra Tyskland, eller også var det ingen eksport overhovedet. For at blive omkostningseffektive og bevare konkurrencekraft som virksomhed har vi været nødt til at flytte til Tyskland, siger Kjeld Johannesen om beslutningen om at flytte syd for grænsen.

Salget er fordoblet
På få år er Danish Crowns baconproduktionen steget markant og salget er siden 2004 mere end fordoblet,
bl.a. grundet produktionen i Tyskland.

Målt i volumen har væksten alene fra 2009 til 2011 været på 25 pct. Heraf er Sverige topscorer med en vækst på 59 pct., Danmark er vokset med 28 pct. Italien med 13 pct. og Tyskland med 10 pct.

Bacon er samtidig stærkt medvirkende til, at Danish Crowns kødforædlingsfabrik i Oldenburg har øget sin afsætning af varer med 50 pct. siden 2005.

Ifølge Kjeld Johanensen er Danish Crown tæt på at være markedsleder på bacon i hele Europa på bacon.

Kapacitetsudvidelse i gang
Fryse og pakkekapaciteten på Oldenburgfabrikken kan ikke følge med dens tigende produktion, og den tyske fabrikschef Walter Breitenbrach fortæller, at slagteriet er nødsaget til at sige nej til ordrer, simpelthen fordi det er umuligt at følge med.

Men der er allerede hjælp på vej i form af mere produktionskapacitet. Der bliver i øjeblikket arbejdet på at åbne en
baconlinje mere og derudover er der endnu en i støbeskeen til næste år. Målet med udvidelsen er at nå en baconkapacitet på op mod 10.000 ton, oplyser Kjeld Johannesen til avisen.

Og til spørgsmålet om, hvorfor det netop er bacon, der er sådan i vækst, svarer direktøren prompte, at det i årtier har været DC´s kernekapacitet og derfor har det kunnet betale sig at satse på det.

Kjeld Johannesen peger desuden på, at en dansk slagteriarbejder koster 44 pct. mere, så han betegner Danish Crowns tilstedeværelse i Tyskland som en dobbeltsucces.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078