Grænsehandlen stiger fortsat
Danskerne bruger stadig flere penge på at handle i både Sverige og især Tyskland. Ifølge FDB skyldes udviklingen afgifterne på fedt og sukker.
Sådan lyder et par af konklusionerne i en ny undersøgelse fra FDB Analyse.
- Den eneste konklusion, som vi kan drage af undersøgelsen er, at afgifterne, der blev indført i efteråret, har været dråben, der fik bægeret til at flyde over. Før foretrak de fleste danskere trods alt at købe varer fra danske leverandører, men det er åbenbart mindre vigtigt nu, fordi prisforskellene er blevet så store, siger Lasse Bolander, formand for FDB, til Berlingske Business.
Meget alvorligt
Han henviser til, at 79 procent af de adspurgte angiver billigere priser som den primære faktor for at handle ind i Sverige og Tyskland.
- Det er meget alvorligt. Nye tal viste for nylig, at mængden af dagligvarer, der købes i danske butikker, er faldet. Det undrer os, for nok er der krise, men så skulle man tro, at folk i stedet blot købte billigere varer. Men de er helt holdt op med at forbruge. Nu viser vores undersøgelse med al ønskelig tydelighed, at mere dagligvarehandel flytter til udlandet, siger Lasse Bolander.
Han tilføjer, at nedgangen i salget i FDB’s butikker stiger mærkbart i takt med, at man nærmer sig den dansk-tyske grænse.