23948sdkhjf

Nyt dyk i fødevaresalget i år

Dagligvareomsætningen ligger i alle årets tre første måneder under sidste års niveau. Coop Danmarks topchef Jesper Lien ser ingen tegn på bedring.
Igen i år går der færre varer gennem kasseapparaterne i dagligvarebutikkerne.

Ifølge de nyeste tal fra Danmarks Statistik ligger salget af fødevarer og andre dagligvarer i marts 0,4 pct. under samme måned i 2011. Det kommer efter et dyk på 0,8 pct. i februar og hele 4,7 pct. i januar.

Dermed fortsætter en næsten ubrudt kæde af forbrugsfald, som tog fart efter store prisstigninger på maden for godt fire år siden.

– Det er en ny normalsituation. 2009, 10 og 11 var bare opvarmningen. Jeg kan ikke rigtigt se, at det skulle blive nemmere i år, vurderer adm. direktør Jesper Lien i landets største dagligvarevirksomhed Coop Danmark.

Reagerer på usikkerhed
Forventninger om, at bunden må være nået, er blevet gjort til skamme gang på gang, og nu køber danskerne næsten 10 pct. færre dagligvarer i de hjemlige butikker, end de gjorde umiddelbart før krisen.

Jesper Lien kæder især det nye forbrugsmønster sammen med de fortsat faldende boligpriser, gældskrisen og usikkerheden om manges job-situation.

– Som det er nu, kan jeg ikke se, at det skulle blive meget anderledes. Kunderne reagerer hurtigere end nogensinde før. Det er nærmest fra uge til uge, man kan mærke utrygheden i befolkningen, hvis der har været noget om det i medi-erne, forklarer Jesper Lien.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078