23948sdkhjf

Sushi-producent ramt af egen succes

Greve-virksomheden Taste of Tokyo, der leverer sushi til de danske supermarkeder, har været med til at gøre sushi til hvermandseje herhjemme. Det koster nu i regnskaberne.
Det kan virke paradoksalt, men sushi-producenten Taste of Tokyo synes nærmest at være ramt af egen succes.

I løbet af de sidste 10 år har Greve-virksomheden – der leverer sushi-bakker til landets supermarkeder – nemlig været medvirkende til at forvandle sushi fra et eksotisk indslag på menuen til at være udbredt hos en stor del af danskerne.

Modent og mainstream
Det kastede i starten flotte resultater af sig, men de sidste par år har bundlinjen vist røde tal.

- Vi startede med at henvende os til et meget lille publikum, men på de 10 år vi har været her, er markedet blevet modent og mere mainstream. Derfor oplever vi at skulle konkurrere med produkter med lavere pris og lavere kvalitet, siger stifter og direktør Anders P. Christensen til Berlingske Business.

Han nævner samtidig en internationaliseringsstrategi, hvor Taste of Tokyo sammen med tyske Deutsche See satser på det tyske marked, som en omkostningstung faktor.

- For 10 år siden tog det os to år i Danmark at få sorte tal, og nu har vi været to år i Tyskland. Ikke at jeg dermed kan garantere sorte tal i 2012, men vi er meget fortrøstningsfulde, siger Anders P. Christensen.

Alternativ til fransk hotdog
Herhjemme er der dog også planer om fortsat vækst, og den skal sikres gennem en øget volumen samt en fortsat bearbejdning af danskernes madvaner.

Sushi skal kort fortalt gå fra at være en luksusting forbeholdt weekender til at være noget, der kan spises hver dag og alle steder.

- Vi skal være et sundt alternativ til den franske hotdog og vi sælger allerede vores produkter på tankstationer. Vi skal hele tiden arbejde på at finde nye salgskanaler, mens vi forbliver attraktive i de eksisterende, siger direktøren.

Taste of Tokyo kom ud af regnskabsåret 2008 med et overskud efter skat på 3,3 mio. kr., men de sidste tre års regnskaber har samlet kastet underskud på knap 3,2 mio. kr. af sig.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078