23948sdkhjf

Danskerne betaler gerne mere for sund mad

En international undersøgelse placerer de danske forbrugere helt i toppen, når det gælder villigheden til at betale mere for sund mad.
En ny undersøgelse placerer de danske forbrugere helt i toppen, når det handler om at acceptere nationale økonomiske indgreb på fødevareområdet for at fremme sunde madvaner.

Over 3.000 forbrugere fra Storbritannien, Italien, Belgien, Danmark og Polen er blevet spurgt, og resultatet er entydigt:

- Danskerne er klart de mest positivt indstillede over for økonomiske indgreb på ernæringsområdet, og samtidig er de også villige til at betale for at spise sundere, udtaler en af forskerne bag undersøgelsen, adjunkt Jessica Aschemann-Witzel fra Aarhus Universitet, Business and Social Sciences ved Institut for Marketing og Organisation.

Ingen planer om at ændre på moms
Hele 70 procent af de danske deltagere i undersøgelsen er parate til at betale mere i skat for at få sundere mad og bedre uddannelse i, hvad sund mad er. I undersøgelsens andre lande er tallet omkring 20 procent lavere.

Selv om debatten omkring differentieret moms er blomstret op de seneste uger, skal de betalingsvillige danskere ikke regne med, at fødevarepriserne reguleres gennem merværdiafgiften.

- Regeringen har ingen aktuelle planer om at ændre på momsen, konstaterer SF’s finansordfører Jonas Dahl over for RetailNews.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079