23948sdkhjf

Nordmænd dropper kassedamen

Supermarkedskæden Bunnpris er formentlig den første i verden, som helt har droppet kassedamer til fordel for selvbetjening.
Flere supermarkeder herhjemme har efterhånden suppleret de menneskebetjente kasser med stationer med scannere og betalingsautomater, hvor kunden kan betjene sig selv.

I Norge har supermarkedskæden Bunnpris dog taget skridtet fuldt ud og fjernet alle kassedamer.

Og ifølge den administrerende direktør i Bunnpris, Christian Lykke, er der ikke planer om at reducere antallet af medarbejdere. I stedet for at sidde ved kassen vil Bunnpris sikre, at kunderne får en bedre service, når de er i gang med at handle i butikken.

Et tigerspring
Det er virksomheden Visma Retail, der har leveret løsningen som kunderne bruger sammen med den samlede IT-løsning, som Bunnpris benytter til salg, logistik og regnskab/økonomistyring af sine 3.000 produkter.

Jan Tønder er administrerende direktør i Visma Retail i Danmark:

- Vi følger naturligvis det nyskabende projekt, som vores norske kolleger har leveret, med stor interesse. Det er formentlig det første supermarked i verden, hvor der ikke er kassemedarbejdere, så det er klart, at Bunnpris har foretaget et tigerspring, men vi tror, at andre vil følge med. Om ikke fuldt ud, så som supplement til betjente kasser, siger han.

Jan Tønder peger på, at nye løsninger ud over en række andre fordele kan være med til at stabilisere eller reducere omkostninger til drift, når supermarkederne som nu vælger at holde længere åbent om aftenen og i weekenden, hvilket alt andet lige vil betyde, at der skal bruges flere hænder i flere timer.

- Åbningstid er et vigtigt konkurrenceparameter i detailhandlen, så det er oplagt at tænke i nye løsninger i butikkerne, så det ikke blot bliver en ekstra omkostning at holde længere åbent, siger Jan Tønder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078