23948sdkhjf

Lønnedgang på ti procent hos Langelænder Pølser

For at redde arbejdspladserne på den langelandske pølsefabrik, er medarbejderne hos Langelænder Pølser gået med til en kollektiv lønnedgang på ti procent.
Langelænder Pølser - kend dem på lønknækket. Sådan kunne et nyt slogan fra den langelandske pølseproducent sagtens lyde. Medarbejderne og fabrikken er nemlig blevet enige om en kollektiv lønnedgang på ti procent for at bevare fabrikken på Langeland, men de ansatte har dårligt noget valg, hvis man spørger fagforeningen, det skriver Berlingske Business.

- Medarbejderne har reelt ikke noget valgt: De er jo ikke nogen, der kan gå hen og få et nyt arbejde. Vores region har branchens største arbejdsløshedsprocent i Kongeriget Danmark. De er nødt til at acceptere det og med de kort, de har på hånden, så kan de ikke gøre andet, siger Poul Sørensen, der er formand i fødevareforbundets Lillebælt/Fyn-afdeling.

Ifølge Berlingske Business er pølseproducenterne presset, og flere slagterier har de seneste år flyttet produktionen til Tyskland, fordi lønningerne der er betydeligt lavere, end de er i Danmark. Men Langelænder har altså valgt at skære i lønnen frem for at flytte produktionen.

- Selvfølgelig er det aldrig sjovt at gå ned i løn, og stemningen har også været påvirket af det, men der har været stor opbakning til den her løsning. Dels har vi investeret i fabrikken, dels har vi reduceret lønnen. Jeg tror, der har været stor lettelse blandt medarbejderne, siger Kristian Kornerup, der er administrerende direktør i Stryhn's. Han understreger, at lønnedgangen er resultatet af længere tids dialog.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079