23948sdkhjf

Discountbutikker overtager små byers salg

Butiksdøden har hærget især de små bysamfund i landdistrikterne gennem de sidste ti år. Alligevel oplever de små landsbyer, at kunderne er helt vilde med at lægge deres dagligvareindkøb ude på landet.
Nye tal fra Stockmann Gruppen viser, at antallet af butikker i små byer på landet med under 3.000 indbyggere har mistet op til 17 % af butikkerne gennem de seneste ti år. Butiksdøden har især ramt hårdt i Jylland.

Paradoksalt nok er omsætningen i de små byer i samme periode øget siden 2001, og den fremgang overgår fremgangen i de fleste handelsbyer og landets største byer. Det er især i de jyske landdistrikter, at stadig flere handler på landet. Her har fremgang i de små byer været 37 % siden 2001.

Forklaringen er enkel, siger lektor Lars Esbjerg fra Handelshøjskolen ved Aarhus Universitet: Det er især discountbutikkerne, der overtager dagligvarehandelen i mange små byer på landet.

– Jo mere man får discountbutikkerne ud på i de små lokalsamfund, jo mere får man også flyttet handlen ud i de små bysamfund.

Læs mere i Dansk Handelsblad.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08