23948sdkhjf

Konkurs kostede vestjysk familie dyrt

Det blev en dyr fornøjelse for ejerfamilien, da den sidste år begærede sin 30 år gamle modevirksomhed konkurs.

En tirsdag i april kastede Bjarke Lauge Christensen og sønnerne Marc og Thomas håndklædet i ringen. Det skete efter flere års kamp for at redde tøjmærket Marc Lauge, der især er kendt for sine jeans.

23 ansatte blev opsagt i forbindelse med konkursen – og ejerfamilien mistede en masse millioner. Det afslører et nyt regnskab fra familiens holdingselskab, Marc Lauge Holding ApS.

Her fremgår det, at Bjarke Lauge Christensen og hans to sønner satte 26,7 mio. kr. til.

Købte konkursboet

Marc Lauge blev stiftet for tre årtier siden af Bjarke Lauge Christensen og havde hovedsæde i Esbjerg. Før konkursen distribuerede selskabet tøj til butikker i hele Norden samt Holland og Tyskland. Desuden havde familien to datterselskaber – tøjmærkerne M.A.P.P. og DNY.

Men selvom familievirksomheden krakkede, sluttede det ikke endegyldigt der.

Efter konkursen i april sidste år opkøbte familien nemlig aktiverne i konkursboet. Det vil sige varelageret bestående af det dametøj, som sælges til engros og detailhandlen.

- Driften af disse aktiviteter udviser et positivt driftsresultat, som anses som tilfredsstillende, står der i regnskabet fra Marc Lauge Holding ApS.

Fordi Bjarke Lauge Christensen og hans to sønner fortsat er involveret i modebranchen, er de også påvirket af coronakrisen, som har ført til tvangslukkede butikker.

- På nuværende tidspunkt er egne butikker ramt af nedlukning, ligesom selskabets salg til andre butikker i Danmark tilsvarende er ramt af nedlukning, står der i regnskabet.

Trods et tocifret milliontab har Marc Lauge Holding ApS en egenkapital på 42,7 mio. kr. Gælden i selskabet udgør 28 mio. kr.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.088