Dansk iPhone-firma i nyt milliontab - kassen er tom
Den danske butikskæde Phonetrade, der sælger brugte iPhones, har stadig mere end svært ved at tjene penge på sine anstrengelser.
Et nyt regnskab afslører endnu et milliontab i den storsatsende kæde, der sigter mod at blive landsdækkende.
2,3 mio. kr. tabte Phonetrade i det forgangne regnskabsår. Det var utilfredsstillende, skriver ledelsen i regnskabet. Egenkapitalen i kæden er negativ, og gælden er fordoblet.
Derfor er driften afhængig af, at ejerne holder hånden under den tabsramte kæde. Det vil de heldigvis gerne.
Pres på likviditeten
De velhavende danske spilbrødre Jacob og Simon Møller sidder på aktiemajoriteten i Phonetrade, og de må igen holde hånden under Phonetrade i form af en såkaldt støtterklæring.
Her fastslår ejerne, at de "vil stille den fornødne likviditet til rådighed for selskabets fortsatte drift."
- Selskabet forventer dermed tilstrækkelig likviditet til den fremtidige drift, står der i regnskabet.
Bag Phonetrade står Dennis Raabjerg Larsen, Frederik Fisker og Morten Zachariasen, hvoraf sidstnævnte ikke længere er en del af virksomheden.
De stiftede Phonetrade i 2014, åbnede adskillige forretninger og omsatte hver måned for et millionbeløb. Der var bare et problem.
Phonetrade overholdt nemlig ikke reglerne for brugtmoms, når de købte brugte telefoner fra udlandet. Derfor landede der pludselig et millionkrav fra Skat – og Phonetrade blev begæret konkurs.
Corona kostede
Sammen med spilbrødrene Jacob og Simon Møller købte stifterne aktiverne ud af konkursboet og drev forretningen videre. I dag har Phonetrade otte butikker, men målet er at blive landsdækkende med 50 butikker, har Jacob Møller tidligere fortalt.
Den samlede gæld i Phonetrade beløber sig til 21 mio. kr., hvoraf en stor del er til ejerne. Egenkapitalen i kæden er negativ med 6 mio. kr.
Den pressede økonomi er ikke blevet mindre presset af coronapandemien. En del af Phonetrades butikker har måttet holde lukket, hvilket har påvirket omsætningen, skriver ledelsen i regnskabet.