Krydderurter dyrket i butikken hitter - nu får alle Irma'er egen køkkenhave
Irma på Østerport tog i november første "spadestik" til produktion af krydderurter direkte i butikken.
Siden blev de vertikale urbane haver udvidet til 35 butikker, og fra denne uge er samtlige 69 butikker i Irma-kæden selvforsynende med basilikum, persille, koriander osv.
- Det er blevet så stor en succes, fordi det kombinerer bedre smag, friskhed og bæredygtighed – samtidig med at produktionen er så tæt på forbrugerne som muligt, siger Irmas direktør, Søren Steffensen, i en pressemeddelelse fra Coop.
Producenten er tyske Infarm, som nu har etableret sine første produktionsfaciliteter i Høje Taastrup.
Herfra vil de producere de friske krudderurter, dels til de mindste Irma-butikker, der ikke har egne anlæg i butikken, dels for at supplere alle øvrige butikker, når de ikke selv kan producere nok til at følge med efterspørgslen. Infarms specialister vil besøge Irma i det centrale København på cykler for at tilse og høste krydderierne.