Dåsemakrel er et hit i coronatider
Det kan direktøren for Sæby Fiske-Industri, Claus Boll Christensen, fastslå efter halvanden måned med fuldt blus på makrelproduktionen i Sæby. Efterspørgslen på fabrikkens dåser steg støt i marts, og det højere niveau er fortsat ind i april, fortæller han.
- Og det er også fra kunder, vi ikke havde før, nævner direktøren, der ikke er i tvivl om, hvor han skal finde årsagerne:
- Vores dåsemakrel er jo et sterilt og dermed fuldstændig sikkert produkt. Og så er konserves langtidsholdbar.
- Det er selvfølgelig trist, at vi stiger på grund af den her situation med corona. På den anden side kan man sige, at vi er med til at holde hjulene i gang og skaffe fødevarer til verden, siger han.
Alt i alt forventer Claus Boll Christensen, at Sæby Fiske-Industri kommer ud af 2020 med et bedre resultat end 2019-overskuddet på knap 8 millioner kroner.
- Vi har en vækststrategi og ønsker at øge vores mængder. Vi leder konstant efter nye kunder, men vi vil hellere konsolidere os og have en langsom vækst, frem for at gå for hurtigt frem, siger direktøren.