23948sdkhjf

Så stor er bøden for ulovligt åbne butikker

Det koster 5.000 kroner i bøde, hvis en restaurant, butik eller lignende vælger at holde åbent trods det forbud, der trådte i kraft onsdag kl. 10.00.

Det fremgår den såkaldte ”Bekendtgørelse om forbud mod større forsamlinger og forbud mod adgang til og restriktioner for visse lokaler i forbindelse med håndtering af Coronavirussygdom 2019 (COVID-19)”, som kan læses i sin fulde ordlyd på Retsinformation.

Samtidig kan butikker straffes med en bøde på 1.500 kroner, hvis de ikke efterlever lovens krav om, der skal være adgang til vand og sæbe eller håndsprit for kunder, som hver skal have fire kvadratmeter gulvareal at opholde sig på.

Samme bødestørrelse gælder, hvis man overtræder forbuddet mod at forsamle sig mere end 10 personer både inde og ude – dog med undtagelse af arrangementer i private boliger.

Bødeniveauet vil blive skærpet i gentagelsestilfælde.

Fakta: Det siger loven

§ 7. Erhvervsdrivende og offentlige institutioner, som har rådighed over lokaler, hvortil offentligheden har adgang, skal opfylde følgende krav:

1) Der må maksimalt tillades adgang for 1 person pr. 4 m2 gulvareal, hvortil der er offentlig adgang. Er gulvarealet under 4 m2, kan der uanset 1. pkt. tillades adgang for 1 person. Gulvarealet i 1. pkt. opgøres væg til væg uanset inventar m.v.

2) Lokalerne skal så vidt muligt indrettes på en sådan måde, at smittefare minimeres, herunder ved at gøre det muligt for kunder og besøgende at holde afstand til hinanden.

3) Der skal i eller ved lokalerne opsættes informationsmateriale om, at personer, der har symptomer på Corinavirussygdom 2019 (COVID-19), bør isolere sig i hjemmet, og om god hygiejne og hensigtsmæssig adfærd i det offentlige rum. Informationsmaterialet nævnt i 1. pkt. offentliggøres af Sundhedsstyrelsen.

4) Det skal sikres, at alle medarbejdere overholder Sundhedsstyrelsens anbefalinger om god hygiejne og hensigtsmæssig adfærd. Anbefalingerne nævnt i 1. pkt. offentliggøres af Sundhedsstyrelsen.

5) Der skal så vidt muligt være vand og sæbe eller håndsprit tilgængeligt for kunder og besøgende.

6) Medarbejdere skal bruge handsker ved salg af ikke-emballerede fødevarer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062