Michelin-restauranters bundlinjer på markant optur
I hvert fald er de blevet bedre til at tjene penge, og tre af de danske restaurantselskaber ligger med plusser i millionklassen helt i top på den nordiske overskudsliste. Det viser en opgørelse, som Børsen har lavet på baggrund af de nyeste offentliggjorte regnskaber fra 19 danske Michelin-restauranter. Der er p.t. 28 Michelin-steder i Danmark, men avisen har ikke kunnet finde tal for dem allesammen.
Ifølge Børsens analyse steg bundlinjen hos Danmarks Michelin-restauranter i gennemsnit med 75 procent fra 2017 til 2018. Allerstørst indtjening præsterede Kiin Kiin med et plus på godt 7 millioner kroner efter skat. Det skyldes dog ikke selve Michelin-restauranten i København, men de mange andre restauranter, foodtrucks og catering, der også ligger i selskabet, nævner Børsen.
På de næste pladser finder man Wassim Hallals Frederikshøj-restaurant i Aarhus og Christian F. Puglisis Relæ på Nørrebro i København. Der havde de bagvedliggende selskaber 2018-overskud på henholdsvis 3,9 og 2,9 millioner kroner.