23948sdkhjf

Michelin-restauranters bundlinjer på markant optur

Mandag bliver der delt Michelinstjerner ud til danske og andre nordiske restauranter - og indehaverne af de fleste af de nuværende stjernerestauranter har på forhånd grund til at være i særdeles godt humør.

I hvert fald er de blevet bedre til at tjene penge, og tre af de danske restaurantselskaber ligger med plusser i millionklassen helt i top på den nordiske overskudsliste. Det viser en opgørelse, som Børsen har lavet på baggrund af de nyeste offentliggjorte regnskaber fra 19 danske Michelin-restauranter. Der er p.t. 28 Michelin-steder i Danmark, men avisen har ikke kunnet finde tal for dem allesammen.

Ifølge Børsens analyse steg bundlinjen hos Danmarks Michelin-restauranter i gennemsnit med 75 procent fra 2017 til 2018. Allerstørst indtjening præsterede Kiin Kiin med et plus på godt 7 millioner kroner efter skat. Det skyldes dog ikke selve Michelin-restauranten i København, men de mange andre restauranter, foodtrucks og catering, der også ligger i selskabet, nævner Børsen.

På de næste pladser finder man Wassim Hallals Frederikshøj-restaurant i Aarhus og Christian F. Puglisis Relæ på Nørrebro i København. Der havde de bagvedliggende selskaber 2018-overskud på henholdsvis 3,9 og 2,9 millioner kroner.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094