23948sdkhjf

Knap hver anden dansker hapser ting fra arbejdspladsen

Det er særligt kontorartikler, som folk tager med hjem uden at levere det tilbage.
Hvis du nogensinde har taget et par kuglepenne eller printerpapir med hjem fra jobbet uden at spørge om lov, så er du langt fra den eneste.

Ifølge en rapport fra Det Kriminalpræventive Råd, så har knap halvdelen af borgerne på landsplan taget ting med hjem fra deres arbejde uden at levere det tilbage.

Det er særligt kontorartikler, som medarbejderne ynder at tage med hjem, mens kun én procent har stjålet større ting såsom printere eller computere.

Og selvom tallene kan lyde af meget, så handler det tit om glemsomhed eller sjusk og ikke direkte tyveri, siger Anders Rasmussen, som er specialkonsulent i det Kriminalpræventive Råd, til DR P4 København .

- Hovedårsagen til at folk tager det med hjem, er fordi de skal bruge kontorartiklerne til deres hjemmearbejde. Så er der ting, de skal levere tilbage til arbejdspladsen, som de glemmer, siger han.

Rapporten viser også, at accepten af arbejdspladstyveri og svind er faldet siden 2008, både med hensyn til, hvorvidt det opfattes som i orden, at kollegaer tager ting med hjem, og om man selv gør det.

En udvikling der vækker glæde hos arbejdsgiverne i Dansk Erhverv.

- Det er positivt, at vi kan se en nedadgående tendens i forhold til tidligere. Vi har en tro på, at medarbejderne har fået en klar forståelse for, at man selvfølgelig ikke tager noget fra sin arbejdsgiver, siger procesdirektør og advokat i Dansk Erhverv, Lars Borke.

Mens mange store virksomheder har regler for hvad der regnes for tyveri, så mangler mange små- og mellemstore virksomheder ofte klarhed på området.
Og det kan være en god idé både for medarbejderne og virksomhederne med et regelsæt, siger Lars Borke.

- Det er vores oplevelse, at man i de virksomheder, hvor man taler åbent og ærligt om, at man selvfølgelig ikke stjæler fra arbejdsgiver, der er der heller ikke sager af den her karakter. Dialog og klare retningslinjer er vores anbefaling, siger Lars Borke til DR P4 København.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078