23948sdkhjf

Regeringen varsler hårdere straffe for illegalt arbejde

Hele seks ministre blev på et samråd torsdag afkrævet svar på, hvad de vil gøre med illegale indvandrere.
I det kommende folketingsår vil regeringen fremlægge lovforslag, der skærper straffene for illegalt arbejde i Danmark.

Det forsikrede udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) under et samråd torsdag morgen. Her var hele seks ministre indkaldt for at svare på, hvad regeringen vil gøre med udlændinge, der opholder sig ulovligt i Danmark.

- Vi lægger op til, at der kommer et lovforslag i det nye folketingsår netop for at skærpe straffene på det her område, sagde Støjberg.

Hun vil blandt andet se på bøder til virksomheder, der ansætter udlændinge uden opholdstilladelse.

- Vi er i mit ministerie således i fuld gang med at se på forhøjelse af bødeniveauet for de arbejdsgivere, der bevidst beskæftiger udlændinge, der ikke har lov til at arbejde.

- Vi er samtidig i gang med at se på, om bødeniveauet også bør forhøjes for personer, der bistår udlændinge med ulovligt arbejde og ulovligt ophold.

Et flertal uden om regeringen vil forhindre, at illegale indvandrere kan få udstedt skattekort. Det legitimerer fra statens side, at de arbejder, selv om de er her ulovligt, lyder det fra Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

Det var udlændingeordfører Martin Henriksen (DF), der havde indkaldt de seks ministre, der også talte justitsministeren, børne- og socialministeren, sundhedsministeren, undervisningsministeren og beskæftigelsesministeren.

DF har stillet en række forslag til stramninger, og på samrådet ville Martin Henriksen have svar på, hvordan regeringen vil sikre, at illegale indvandrere ikke bliver ansat hos underleverandører til virksomheder.

Virksomheder skal selv tage ansvar, lød svaret fra beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V):

- Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er skeptisk over for at indføre et objektivt straffeansvar for virksomheder, når det kommer til spørgsmålet om, hvorvidt underleverandører overholder udlændingeloven eller arbejdsmiljøloven.

Det strider nemlig mod den måde, ansvaret fordeler sig på, hvor det er den, der har forbrudt sig mod loven, der må tage en eventuel straf, betonede beskæftigelsesministeren.

Også i sundhedsvæsenet mangler der ifølge DF kontrol. På nogle områder er der allerede hjemmel til at opkræve betaling - uden at kommunerne og regionerne gør det, betonede sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V):

- På andre områder mangler vi eventuelt hjemmel, særligt i forhold til tredjelandsborgere.

- Det er noget, som vi kigger på, og som vi også overvejer om det kræver flere lovinitiativer.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158