23948sdkhjf

Ejer får korruptionsdom efter fabrikskollaps i Bangladesh

Sohel Rana forsøgte at flygte, da tøjfabrik i Bangladesh styrtede sammen, og nu er han idømt fængselsstraf.
Ejeren af bygningen Rana Plaza, der styrtede sammen i Bangladesh i 2013, er idømt tre års fængsel for ikke at oplyse myndighederne om sin formue.

Det er første gang, at Sohel Rana bliver fængslet efter den værste arbejdsulykke i landets historie.

Flere end 1100 mennesker omkom, da bygningen, der husede en tøjfabrik, styrtede sammen.

Tre års fængsel er den højeste straf for ikke at give formueoplysninger til en myndighed, der bekæmper korruption.

Sohel Rana, der er anklaget for flere ting, herunder medvirken til drab, var til stede i retten. Det fortæller anklager Salahuddin Eskander.

Han og 37 andre risikerer dødsstraf, hvis de findes skyldige i den mest alvorlige af anklagerne. Men behandlingen af det anklagepunkt trækker ud, da sagen er anket til en højere instans.

Rana blev anholdt få dage efter ulykken. Han blev pågrebet på grænsen til Indien, da han angiveligt forsøgte at flygte.

Han og 17 andre står desuden anklaget for brud på byggeloven, da der var opført yderligere tre etager på bygningen, der havde seks etager.

Tilbygningen var årsag til ulykken, mener efterforskerne.

Sohel Ranas advokat har sagt, at han vil anke tirsdagens dom. Forsvareren mener, at forretningsmanden var forhindret i at give oplysninger om sin formue, da han var varetægtsfængslet.

Bygningen styrtede sammen 24. april 2013 i forstaden Savar, der ligger i udkanten af Dhaka, der er hovedstad i Bangladesh.

På få sekunder blev hundredvis af arbejdere fanget og begravet. Knap tre uger efter ulykken fandt man den sidste overlevende i ruinerne.

Flere af de omtrent 2500 tilskadekomne efter ulykken har fortalt, at bygningen dagen inden ulykken slog revner, og at de i første omgang blev evakueret. Men de blev siden beordret tilbage på arbejde.

/ritzau/AFP

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.075