23948sdkhjf

Skobutik søgte ”timepige” og afslog mandlig ansøger

Ligebehandlingsnævnet har i en ny afgørelse bestemt, at en mandlig ansøger ikke blev forskelsbehandlet på grund af sit køn.

Det var dog i strid med ligebehandlingsloven, at skobutikken annoncerede efter en ”timepige”, skriver Dansk Erhverv .

Sagens omstændigheder
En skobutik, som sælger både herre- og damesko, søgte en ”timepige” til en deltidsstilling 5-10 timer om ugen.

En mand søgte stillingen og rykkede allerede dagen efter for svar på sin ansøgning. Efter yderligere fem dage, og uden at have hørt fra skobutikken, klagede den mandlige ansøger til Ligebehandlingsnævnet, da han mente, at han var blevet forskelsbehandlet på grund af sit køn.

Skobutikken var imidlertid i gang med at gennemgå ansøgningerne og udvælge kandidater til jobsamtaler.

Skobutikken lagde vægt på kandidaternes uddannelsesmæssige baggrund, erhvervserfaring samt andre kvalificerende kompetencer.

Ansøgningen fra manden var umotiveret og uden nogen kvalifikation af hans kompetencer, og skobutikken besluttede på denne baggrund, at han ikke skulle til en jobsamtale.

Efter at den mandlige ansøger modtog afslag på stillingen, og selvom han allerede havde klaget til Ligebehandlingsnævnet, krævede han, at skobutikken betalte ham 25.000 kr., da han mente, at han var blevet forskelsbehandlet på grund af sit køn.

Skobutikken afviste kravet med henvisning til, at andre ansøgere var fundet bedre kvalificerede.

Under sagens behandling ved Ligebehandlingsnævnet kom det frem, at manden kun havde været sporadisk jobsøgende og kun havde søgt ni andre stillinger de forudgående godt to år.

Dansk Erhverv førte sagen for skobutikken og argumenterede med, at manden reelt ikke var interesseret i stillingen.

Dels fordi manden tidligere har indgivet en tilsvarende klage til Ligebehandlingsnævnet over en anden virksomhed, og dels fordi mandens ansøgning var umotiveret.

Ligebehandlingsnævnet startede med at fastslå, at skobutikken havde handlet i strid med forbuddet mod annoncering efter personer af et bestemt køn ved at have annonceret efter en ”timepige”.

Herefter fastslog Ligebehandlingsnævnet, at manden ikke havde påvist faktiske omstændigheder, der tydede på, at han var blevet forskelsbehandlet på grund af sit køn.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095