23948sdkhjf

Bestseller vil bygge Danmarks højeste højhus

En butiksby med 30 butikker, restauranter, hotel og et over 200 meter højt højhus er på tegnebrættet hos Bestseller i Brande.
Brande får Danmarks højeste højhus.

Folkene bag planen er modekoncernen Bestseller, som har base i Brande.

Udover det over 200 meter høje højhus, skal der bygges en butiksby med restauranter, butikker og et hotel - spaden stikkes i jorden tidligst i 2019, skriver Vejle Amts Folkeblad .

- I nu mere end 30 år har vi været glade for at være i Brande, og vi føler, at vi indgår som en naturlig del af lokalsamfundet. Det gælder både vores fysiske tilstedeværelse, de mange medarbejdere vi har, der er bosat lokalt, samt rækken af lokale initiativer, som vi gennem årene har været med til at støtte, fortæller Anders Krogh Vogdrup, projektansvarlig i Bestseller til avisen.

30 butikker i byen
Da motorvejen rundt om Brande åbnede for år tilbage, forberedte Bestseller sig på en fremtidig udvidelse ved at forbinde deres nuværende arealer på indersiden af motorvejen med deres jord på den anden side af motorvejen med en tunnel, som modekoncernen selv finansierede med en tocifret millioninvestering.

I mellemtiden har der været stille omkring projektet, men nu har Bestseller valgt at genåbne investeringsplanerne.

Planen er at skabe et miljø, hvor shopping bliver en integreret del af en større oplevelse med kontormiljøer, offentlige aktiviteter og uddannelser integreret i et samlet nytænkt setup.

Området vil komme til at huse op mod 30 butikker, der vil være en blanding af Bestsellers egne butikker og andre butikker i og uden for modebranchen. Hertil er der planer om hotelfaciliteter, lokaler for uddannelsesinstitutioner samt en række kontorfaciliteter for Bestseller.

Danmarks højeste højhus
Det mest iøjefaldende element ved projektet bliver et centralt højhus, der er projekteret til over 200 meter.

- Det samlede byggeri er tænkt som en investering i Brande, og det planlagte højhus vil fungere som et ikon for den nye udvidelse. Det bliver et vartegn, der ud over at sætte Brande på landkortet også vil være en arkitektonisk attraktion til gavn for hotelgæster, studerende og andre brugere af bygningen, forklarer Anders Krogh Vogdrup om højhuset.

Der er endnu ikke sat en dato på, hvornår projektet forventes igangsat, men det bliver tidligst i 2019.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094